30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi ile Kurtarma ve Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte engelli vatandaşlar, SAS komandoları ve 1. sınıf dalgıçlarla zafer dalışı yaptı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Beykoz Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Dalış Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa, Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Sporları Kulübü öğrencileri arasında bulunan engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, önemli bir sosyal sorumluluk projesi etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinliği beraber yaptıkları Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'na teşekkür eden Çağırıcı, şöyle konuştu:

"Burada olduğu gibi toplumun bütün kesimlerini kapsayan projeler üretiyoruz. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda eğitim gören engellilerimiz, SAS komandoları eşliğinde bir zafer dalışı yapıyorlar. Böylece engellilerimize fırsat tanındığında neler yapabileceklerine de şahit oluyoruz. Onlar bunun mutluluğunu yaşarken 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılına ayrı bir anlam katmış oluyoruz. Cesaretlerinden dolayı engelli yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu vesileyle de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı kutluyorum."

Kurtarma ve Sualtı Komutanı Deniz Albay Hilmi Tamer Günebakan ise "Bu özel günde böylesine anlamlı bir faaliyeti yapmaktan ve yaşatmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Personelimiz çok zorlu eğitimden geçerek bu görevlere katılabilmektedir. Ancak bugün cesaretleriyle su altına olan sevgileriyle kocaman kalpleriyle engel tanımaz kardeşlerimizin onlardan hiçbir farkı olmadığına bugün şahitlik etmiş bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temel eğitimleri alan engelli vatandaşlar SAS komandoları eşliğinde 8 metre derinliğe tüplü zafer dalışı yaptı. 15 dakikalık dalışın ardından engelli vatandaşlar sudan çıkarken Türk Bayrağı açtı.

Program, Belediye Başkanı Çağırıcı ve Albay Günebakan tarafından zafer dalışı yapan engelli vatandaşlara katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.