Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, organ nakli bekleme listesine eklenen kişi sayısının gün geçtikçe arttığı, kadavradan yeterli bağış yapılmadığı belirtildi.

Kadavra bağış sayısının az olması nedeniyle canlı vericilerden nakil yapılmasının zorunlu hale geldiği ifade edilen açıklamada, pek çok hastanın sağlıklı bir organ bulabilmek umuduyla uzun süre beklediği kaydedildi.

Ege Üniversitesinin Türkiye'nin en deneyimli karaciğer nakli ekiplerinden birini bünyesinde bulundurduğu ve ekibin multidisipliner yaklaşımla 7 gün 24 saat hizmet verdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1994 yılında karaciğer naklinin ilkini gerçekleştiren Ege Üniversitesi karaciğer nakli ekibi, 1999 yılında da ilk canlıdan canlıya karaciğer naklini yapti. Merkezin bünyesinde 1994 yılından bu yana gerçekleştirilen karaciğer nakli sayısı binin üzerindedir. Bu deneyimin yetiştirdiği ekipler, tüm ülkede önemli merkezlerin kurucusu olmuşlardır. Bugün için ülkede yapılan karaciğer nakillerinin büyük çoğunluğu bu merkezden yetişmiş ekipler tarafından yapılmaktadır. Karaciğer Nakli Merkezinin hedefi, ülke ve dünyada en büyük merkezlerden biri olmaktır. 2017 yılında 70 karaciğer nakli gerçekleştirilmiştir. Karaciğer nakli geçiren hastalarımızın sağlıklı yaşamlarına kavuşma oranı dünya standartlarının üzerindedir."