Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, yaptığı açıklamada, TOKİ ile yapılan iş birliği çerçevesinde 7 yıl önce ilçede kentsel dönüşüm çalışması başlatıldığını anımsattı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bir iş adamı tarafından HES inşaatı yapıldığını belirten Bekar, 4 milyon lira değerindeki projenin 3 yıl önce hibe yolu ile Hemşin Belediyesine devredildiğini ifade etti.

Bekar, belediye olarak Hemşin Elektrik Şirketini kurduklarını ve şirket bünyesinde elektrik üretmeyi hedeflediklerini aktararak, "Zaman içinde buranın elektrik üretiminin yanında sportif ve turizm amaçlı kullanımı için de çalışma yaptık. Hem elektrik hem de turizm amaçlı kullanma için DSİ ile yaklaşık 5 milyon liralık proje hazırladık. Proje kapsamında doğayı bozmadan asma köprüler ve gölün etrafında yürüyüş yolları yapacağız." dedi.

Küçük belediyelerin yerel gelirleri ile ayakta durmasının zor olduğuna dikkati çeken Bekar, şöyle devam etti:

"Çift türbinde 1,3 megavat üretimle yılda 2 milyon lira gelirimiz olmasına rağmen, mevcut gölü sabit tutup akan sudan elektrik üretip tek türbine düşürdük. Tek türbinden elektrik üretip yılda yaklaşık 1 milyon lirayı feda ediyoruz. Amacımız burada hem doğayı korumak hem de turizmi geliştirmek."