HRANT Dink cinayeti soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 6. Sulh Ceza Hakimliği, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, avukatlar Faruk Mercan, Halil İbrahim Koca, gazeteci Adem Yavuz, firari savcı Zekeri Öz ve kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin kamu görevlileri ayağına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, avukatlar Faruk Mercan, Halil İbrahim Koca, gazeteci Adem Yavuz, firari savcı Zekeri Öz ve kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

Talebi değerlendiren Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin adreslerinin tespit edilemediği, tüm aramalara rağmen ulaşılamadıklarını blirterek, tüm şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik arama kararı çıkarılmasına karar verdi.

CİNAYET ENGELLENMEDİ... İŞTİRAK EDİLDİ...



Savcılık tarafından gönderilen talep yazısında, "Hrant Dink cinayeti eylemini gerçekleştiren bir kısım kamu görevlisinin, eylemi başından sonuna kadar planlayıp icrasının yolunu açtıkları ve denetledikler, cinayetin işlenmesine nezaret ettikeri, eylemi gerçekleştirecek potansiyel şüphelileri ve eylemi gerçekleştirenleri bildikleri halde, FETÖ silahlı terör örgütünün amacı doğrultusunda Hrant Dink'in öldürülmesini engellememişlerdir. Hatta iştirak edilmiştir" denildi.

KUMPASLARIN HAZIRLIĞI BURADA YAPILDI



Yazıda ayrıca, Hrant Dink cinayeti öncesi FETÖ'nün amaçları doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda 2006 yılında C-5 isimli illegal bir büro kurulduğu ve buradan örgütle bağlantılı olmayan kamu personelinin tasfiyesinin yapıldığı bu büronun 2012 yılına kadar da faaliyet gösterildiği kaydedildi. Yazıda,15 Temmuz darbe girişiminin önünü açmak için Ergenekon, Balyoz gibi kumpas soruşturmalarının hazırlıklarının da bu büroda yapıldığı belirtildi.

DİNK CİNAYETİNİN BYLOCK KULLANAN ŞÜPHELİLERİ



Yazıda, Hrant Dink cinayetinin kamu görevlileri ayağıyla ilgili soruşturmada adı geçen şüphelilerin çoğunda FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı Bylock'u kullandığının tespit edildiği de kaydedildi. Söz konusu şüphelilerin, Ramazan Akyürek, Serkan Şahin, Tamer Bülent Demirel, Ufuk Kaba, Volkan Altınbulak, Yılmaz Angın, Yunus Yazar, Murat Çtiner, Bülent Elaldı, Mehmet Altınel, Metin Canbay, Özcan Mumcu, Ömer Faruk Kartın, Osman Gülbel, Mesut Kılıçarslan, Mehmet Uçar, İzzet Akdağ, İbrahim Şevki Eldivan, İbrahim Pala, Hamdi Egbatan, Engin Akçiçek, Coşkun Çakar, Ali Poyraz ve Ali Çınar oldukları belirtildi.

OGÜN SAMAST'IN TÜRK BAYRAKLI GÖRÜNTÜSÜ ALGI OLUŞTURMAK İÇİNDİ



Yazıda Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın Samsun'da yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü Samast'ın beyanına göre, burada eline zorla Türk bayrağı verilerek videosunun çekildiği belirtildi. Bu görüntülerin 10 dakika 20 saniye olduğu ancak Samsun İstihbarat'ın network üzerinden Ali Fuat Yılmazer'in başında bulunduğu C Şubeye 44 saniyelik kısmının gönderildiği belirtildi. Bu görüntülerin daha sonra kapatılan Zaman Gazetesi Müdürü Ekrem Dumanlı, Adem Yavuzarslan, Faruk Mercan ve Avukat Halil İbrahim Koca ile buluşan ve bu soruşturma kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ercan Gün'e haber yapılması için verildiği, ancak görüntülerin Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda çekildiği algısı yaratılmak için Ercan Gün'ün Samsun'a gönderildiği belirtildi.

KUMPASLARI YÜRÜTEN KİŞİ ESKİ SAVCI ZEKERİYA ÖZ...



Yazıda, bu görüntülerin Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda çekilmiş gibi yayınlanmasıyla Hrant Dink cinayeti arkasında ulusalcılar olduğu algısı yaratılarak Ergenekon operasyonlarının zeminin hazırlandığı ifade edildi. Ergenekon kumpas operasyonlarını yürüten savcının da Zekeriya Öz olduğuna dikkat çekildi.