Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın talebi üzerine "Derin Tarih" isimli derginin mayıs ayı sayısı hakkında toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulması kararı verildi.

EMNİYET İHBARDA BULUNDU

"Derin Tarih" dergisinin Mayıs ayı sayısında  Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiği gerekçesiyle emniyet, savcılığa ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen  Bakırköy  Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Ertuğrul  Sarıyar 'Derin Tarih' dergisinin Mayıs sayısı hakkında soruşturma başlattı. Savcılık ayrıca soruşturma kapsamında 'Derin Tarih' dergisinin Mayıs sayısı hakkında toplatılmasını, el konulmasını ve basım, yayın ve dağıtımının durdurulmasını mahkemeden talep etti.

EL KOYMA VE TOPLATMA KARARI

Nöbetçi  Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği de kuvvetli delilin bulunması ve dergide  Atatürk'e hakaret içeren ifadelere yer verildiği gerekçesiyle talebin kabulüne karar verdi. Hakimlik, derginin Mayıs sayısına el konulmasını, toplatılmasını, yayın ve dağıtımının durdurulmasına hükmetti.

Atatürk'e hakaret iddiasıyla başlatılan soruşturmada,  Süleyman Yeşilyurt ile  Hasan Akar hakkında 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLECEK

Savcılık soruşturma kapsamında,  Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yayımlanan yazıyla ilgili olarak şüphelileri tespit edecek.