Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında işlenen suçlara ilişkin görülen davanın dosyasında yer alan bilirkişi raporuna, darbecilerin bir vatandaşı vurduğu anların görüntülerinden alınan fotoğraflar da girdi.

Sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 sanığın yargılandığı dava kapsamında, olay gününe ait güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere ilişkin bilirkişi raporunda, darbecilerin halka karşı uyguladığı şiddete dikkat çekiliyor.

Görüntülerden alınan fotoğraflarda, darbe girişiminin ilk saatlerinde cuntaya tepki göstermek için Genelkurmay karargahının önünde toplanan vatandaşların, tankların nizamiyeye girişini engellemeye çalıştıkları, bu sırada güney nizamiyeye gelen, plakasının sonu 624 olduğu tespit edilen tankın kulesindeki askerin halkın bulunduğu bölgeye ateş açtığı yer alıyor.

Açılan ateş sonucu en ön saftaki bir vatandaşın vurularak yere düştüğü, yaralı halde yerde yatan kişiyi kurtarmak isteyenlere de yaylım ateşi açıldığı an güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyor.

Kayıtlarda tanktan açılan ateşe rağmen vatandaşların kararlılıklarından vazgeçmeyerek yaralıyı ayaklarından tutup güvenli bölgeye çekildiği ve olay yerine gelen bir otomobille hastaneye götürüldüğü anlar görülüyor.