Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Özkoç'un AK Partili Zengin'e yönelik sözlerine ilişkin, "Önce bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Bu şizofrenik vakalardan parlamentomuzu temizleyemezsek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu parlamentosuna yazık olur." dedi.

Erdoğan, "Bunca yıl başbakanlık yaptım, cumhurbaşkanlığı yaptım; en çok hayıflandığım konulardan biri, şöyle dişime göre bir ana muhalefet bulamayışımdır." ifadelerini kullandı.

"İstanbul ve Ankara susuzluğa doğru yürüyor"

Gelen haberlerin çok hayra alamet olmadığını belirten Erdoğan, "İstanbul'da 3 ay gibi bir süre sonra, havalar böyle giderse, İstanbul susuzluğa doğru yürüyor. Benzer şey Ankara için de geçerli." şeklinde konuştu.

"Arifiye'deki tank palet fabrikası satılmamıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arifiye'deki tank palet fabrikası satılmamış, 25 yıllığına Katar ve Türk sermayesinin ortaklığıyla şu anda çalıştırılan BMC firmasına tahsis edilmiştir. Burada satış kesinlikle yok." dedi.

"Türk Lirası artık kaybettirmiyor"

Erdoğan, Bırakın doları moları; paramıza, Türk Lirası'na dönelim. Türk Lirası artık kaybettirmiyor. Milliliğimizi, yerliliğimizi burada da gösterelim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16 ve SİHA'larda üretilen bombaların kapsülleri yanında, patlayıcı dolumlarını da tamamen Türkiye'de yapacak bir özel sektör yatırımının da yakında başladığını belirtti.