ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık F.D, ara celsede etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini ve itiraflarda bulunacağını söyledi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince Tarsus Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden savunması alınan sanık F. D, tüm bildiklerini anlatmak istediğini ve FETÖ/PDY terör örgütünün insanları sömürerek maşa olarak olarak kullandığını belirtti.

Muhafazakar bir ailede yetiştiğini ve 2014 yılında bu yapıyla tanıştığını anlatan F.D, şöyle konuştu:

"Ben Ankara'da bu yapıya ait gençlik merkezinde sınav başı ücret alarak gözetmenlik yapmaya başladım. Burada Rana kod adlı gerçek adı Ayşe olan idareciyle tanıştım. Telefonuma ByLock programını Rana yükledi. Rana kod adlı Ayşe bana 'ByLock programı cemaatin whatsapp'ıdır.' dedi. Sonrasında telefonum üzerinden bu programa rakam girerek eşleştirme yaptı. Rana, bu yapı içerisinde eyalet üniversite mesulüdür. ByLock yükledikten sonra evlerimize gel demeye başladı. Benim program listemde A.G, ve Rana vardı. Kendisinin kullanıcı adı Rana'ydı. Zamanla bu programda grup üyeleri artmaya başladı. Sohbet toplantısına gittiğimizde oradaki kişiler de ByLock grubunda vardı."

ByLock'u sohbet toplantısına katılanlar olarak herkesin kullandığını aktaran F.D, "Bulunduğumuz sohbet ortamına 'ev hanımları mütevelli' deniliyordu. Bize sohbet toplantısını S.G, yapıyordu. S.G'nin kod adı Sümeyye idi. İlerleyen süreçte ben bu yapının cemaat evine geçtim. Burada Endonezyalı öğrencilerle kaldım. Bu evlerde T. M, küçük bölgeci abladır. Küçük bölgeci abla evlerin erzak işleriyle ilgilenirdi." dedi.

"Ben ByLock programını kullandım" diyen F.D, "Ama benim darbeyle ilgili bir konuşmam yoktur. Ben darbeci değilim. Bu hain FETÖ/PDY terör örgütü insanları sömürdü ve maşa gibi kullandı. Çok pişmanım tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanığın "üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delilleri karartma ve kaçma şüphesi" nazara alınarak mevcut halinin devamı yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık F.D'nin yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.