Saldırı, saat 01.00 sıralarında Hizan-Tatvan karayolunun Hazra Deresi mevkiinde düzenlendi. Terör örgütü PKK üyeleri, önceden yola tuzakladıkları patlayıcıyı, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlamayla birlikte hasar gören araçtaki 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi. Yaralı asker, kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. 

Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Besni'ye şehit ateşi düştü

PKK'lı teröristlerin Bitlis'in Hizan İlçesi'nde, yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan iki askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş 33 yaşındaki Recep İnce'nin acı haberi, memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

Hizan- Tatvan karayolunun Hazro Dersi Mevkii'nde askeri aracın geçişinde, önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan iki askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Recep İnce'nin şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından Besni'ye bağlı Köseceli Beldesi'nde oturan ailesine verildi. Çiftçi Osman ve Cemile İnce çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Evli ve 2 çocuk babası şehit İnce'nin biri kız 5 kardeşten üçüncüsü olduğu belirtildi. Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş İnce'nin cenazesi, bugün ikindide Besni'de düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Suruç'a şehit ateşi düştü

BİTLİS'in Hizan İlçesi'nde PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'ın acı haberi, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'ndeki babasının evine ulaştı.

Tatvan- Hizan karayolunun Hazro Deresi Mevkii'nde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinde infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in şehadet haberi, sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde oturan baba evine askeri yetkililerce verildi. Acı haberle yıkılan aile, şehidin cenazesini karşılamak üzere hazırlık yapmaya başladı. Şehidin cenazesi, ikindi vakti Suruç’ta kılınacak cenaze namazının ardından Şıh Nasır Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ŞEHİT BABASI: İNŞALLAH TERÖR OLAYLARI SON BULUR

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'ın Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde, Türk bayraklarıyla donatılan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babasının evi, taziyeye gelenlerin akınına uğradı. Şehit Uzman Onbaşı Ateş'in babası Celal Ateş, oğlunun şehadet haberiyle yıkıldığını belirterek, "Benim ciğerim yandı, nice anne ve babaların ciğeri yandı. İnşallah bu terör olayları son bulur. Şehit oğlum daha önce benimle beraber çalışıyordum. 2 yıldır vatana hizmet ediyor. Oğlumla en son geçen Pazar günü görüşmüştük. Bugünlerde onu nişanlandırmak için bir mücadelemiz vardı. Kısmet olmadı. Artık anne ve babalar ağlamasın, vatan sağolsun" dedi.

Annesi Asiye Ateş'in 2007 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiği, Türk bayrağının asıldığı şehit Ateş'in evine ziyarete gelen Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Celal Ateş’e başsağlığında bulundu. Şehit Uzman Onbaşı Halil Ateş'in, 6'sı kız 10 kardeşin üçüncü büyüğü ve 2 yıldan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı belirtildi.

ARKADAŞLARIYLA OYNARKEN CANLI YAYIN YAPMIŞ

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in, üs bölgesi ve değişik yerlerde sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Şehit Uzman Onbaşı Halil Ateş'in, sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı görüntülerde; Bitlis'teki askeri araçların da bulunduğu üs bölgesinde arkadaşlarıyla misket oynadığı, Gaziantep'te arabayla dolaştığı, Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde ise Atatürk Barajı'nda tekneyle Rum Kale ve tarihi yerleri gezdiği görülüyor. Şehit Ateş, arkadaşlarını oynarken çektiği ve kendisinin de eşlik ettiği görüntülerin sonunda "Hadi kendinize iyi bakın, görüşmek üzere" dedikten sonra yayını sonlandırdığı görülüyor. Şehit Ateş'in sosyal medya hesabında da yer alan görüntüler, çok sayıda kullanıcı tarafından da beğenilip paylaşıldı.

Bitlis Valiliği: Hizan'da 2 askerin şehit olduğu saldırıda 1 sivil şoför de yaralandı

BİTLİS'in Hizan İlçesi'ne giden askeri konvoya PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 2 askerin şehit edildiği saldırı ile ilgili açıklama yapan Bitlis Valiliği,  askerlere malzeme taşıyan sivil araç şoförünün de ağır yaralandığını bildirdi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırıda Bitlis İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Üstçavuş Recep İnce ve Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in şehit olduğu belirtilerek şöyle denildi: 

"08.07.2017 günü saat 23.20 sıralarında Bitlis il merkezinden Hizan İlçesi'ne intikal faaliyeti esnasında asker konvoya Hazro Deresi Mevkii'nde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda Bitlis İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Jandarma Üstçavuş Recep İnce ve Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş şehit düşmüştür. Saldırıda askerlerimize malzeme taşıyan sivil araç şoförü de ağır yaralanmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz. Milletimizin başı sağ olsun."

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Bitlis'in Hizan İlçesi'ne giden askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşenen el yapımı patlayıcıyı inflak ettirilmesi sonucu şehit olan Bitlis İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Üstçavuş Recep İnce ve Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş için Van'da uğurlama tören düzenlendi. 

Gazetecilerin alınmadığı törene;  Van Valisi Murat Zorluoğlu, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri ile polis ve askeri yetkililer katıldı. Yapılan törenin ardından askeri uçakla şehit Jandarma Üstçavuş Recep İnce'nin cenazesi Adıyaman'a şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere Şanlıurfa'ya uğurlandı.