BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde yol kesen teröristler 2 kamyon ile 3 TIR'ı ateşe verdi. PKK'lı teröristlerin ateşe attıkları bir şoför son anda canını kurtardı.

Karlıova İlçesi ile Erzurum karayolu, Hacılar Köyü ile Herdo Deresi Mevkii'nde iki ayrı PKK'lı grup tarafından kesildi. Karayolunu iki ayrı noktada keserek durdurdukları araçlarda örgüt propagandası yapan PKK'lılar Hacılar Köyü yakınlarında 2 kamyon, Herdo Deresi Mevkii'nde ise 3 TIR'ı ateşe verdi. PKK'lılar durdurdukları TIR sürücüsü 55 yaşındaki Alihan Kılıç'ı ise ateşe atarak yakmak istedi. Muş'tan Erzurum'a gittiği esnada Herdo Deresi'nde PKK'lılar tarafından aracı durdurulan TIR sürücüsü 55 yaşındaki Alihan Kılıç, PKK'lı teröristlere direnerek aracının yakılmasını engellemek istedi. Aracın yakılmasına karşı geldiği için PKK'lıların kendisini ateşe attıklarını belirten Kılıç, PKK'lılar tarafından yanan aracın üzerine itilmesiyle vücudunun bir çok bölgesinde yanık izleri oluştuğunu söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

"Saat 23.00 sıralarında Muş'tan Erzurum'a gidiyordum. Herdo Deresi'nde teröristler aracımı durdurarak kimlik sordu. Kimliğimi aldıktan sonra 'Siz TC devletine yük taşıyorsunuz' diyerek aracımı ateşe vermek istedi. Ben de onlara iki aracı yaktınız, bari bunu yakmayın deyince beni de ateşe doğru fırlattı. Elimle yüzümü korumaya çalışınca kollarım ve vücudumun bazı yerleri yanmaya çalıştı. Ben de koşarak kendimi çalılıkların arasına attım. Olay bölgesinden yaralı kaçmaya çalıştım. Bu sırada araçların yandığını gören bir kamyonun döndüğünü gördüm. Kamyon şoförü beni o halde görünce arabasına alarak, Karlıova Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada tedavi görüyorum. Bütün sermayem gitti, ekmek kapım yandı. Bundan sonra çocuklarıma nasıl ekmek götüreceğim?"

Araçları yakan PKK'lıların yakalanması için güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DHA