BİNGÖL'ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda sağ yakalanan 1 PKK'lı terörist ile birlikte 7 sığınak, 3 mevzi ve 2 deponun da bulunduğu belirtildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Kığı Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen çalışmaları kapsamında Yayladere İlçesi Gökçedal Köyü bölgesinde dün operasyon yapıldığı belirtildi. Bu operasyonda 1 erkek teröristin yakalandığı ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Operasyon bölgesinde yapılan arama tarama sonucunda, 7 sığınak, 3 mevzi ve 2 depo bulunmuştur. Sığınaklarda ve sağ yakalanan teröristin üzerinde 1 makinalı tüfek,75 Bixi fişeği,1 kuru sıkı tabanca,1 şarjör ve içerisinde 2 fişek, 2 el bombası, 5 kilo süt, 56 gofret çikolata, 1 diş macunu, 1 traş bıçağı, 2 paket sigara,1 makara ip, 1 palaska, 2 çift mekap, 1 şemsiye, 48 kullanılmış boxer, 1 panço kamuflaj, 1 çakmak gazı, 1 uyku tulumu, 1 metre, 1 spor ayakkabısı, 2 sırt çantası, 1 araç aküsü, 1 çaydanlık ve cam bardak, 500 gram şeker, 250 gram çay, 1 şal, 1 boş kasa, 1 tencere malzemeler ele geçirilmiştir."