BAYBURT VE GÜMÜŞHANE'DE KAR TATİLİ

Bayburt ve Gümüşhane'de kar yağışı ve oluşan buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yollarda oluşan yoğun buzlanma, yeniden başlayan ve meteoroloji verilerine göre gece ve yarın gün boyu devam edecek olan kar yağışı beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için pazartesi günü eğitime bir gün ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurumlarımızda çalışmakta olan hamile ve engelli personelimiz idari izinli sayılacaktır" denildi.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada ise kar yağışının devam edeceği belirtilerek "İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla; tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime pazartesi günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Gümüşhane'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayıldı.

BAHÇESARAY'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Van'ın Bahçesaray ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, eğitime-öğretime bugün için ara verildi.

Van ve çevresinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etikiledi. Kar yağışı nedeniyle  Bahçesaray ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi. VAN, (DHA)

HAKKARİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ, VAN'DA 237 YERLEŞİM BİRİMİ ULAŞIMA KAPANDI

Van ve çevresinde etkili olan kar yağışı hayata olumsuz yönde etkiliyor. 237 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu Hakkari merkezde ise ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi.

Van ve ilçelerinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 237 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Kar yağışının etkili olduğu Hakkari merkezde ise, kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde de 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildi. Behçet DALMAZ- Mehmet ÖZKAN/VAN, HAKKARİ, (DHA)

ERZİNCAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Erzincan’da etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar bugün için bir gün tatil edildi.

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde akşam saatlerinde başlayan ve meteorolojik verilere göre bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan ili genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca engelli kamu personeli bakmakla yükümlü olduğu yakını bulunan kamu personeli ve hamile kamu personeli de Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır" denildi.