ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Irak’ın Gara bölgesinde şehit edilen 13 Türk vatandaşı hakkında, “PKK’lı teröristlerin sorumluluğu olduğu görüşümüz doğrulandı” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Blinken, ABD-Türkiye ikili ilişkilerinin uzun zamandır devam eden önemini, terörizmle mücadeledeki ortak ilgimizi, demokratik kurumların kapsayıcı yönetimini ve insan haklarına saygının önemini vurguladı” denildi.

Açıklamada, “Her iki taraf da Suriye’deki çatışmaya siyasi bir çözüm için işbirliğini ve desteği güçlendirme sözü verdi” ifadeleri kullanıldı.

Blinken’ın görüşmede Bakan Çavuşoğlu’na Irak’ın Gara bölgesinde şehit edilen 13 Türk vatandaşı için taziyelerini sunduğunu belirten Bakanlık, Blinken’ın Türk vatandaşlarının öldürülmesinde terör örgütü PKK’nın sorumluluğu olduğunun doğrulandığını ifade etti.

Görüşmede S-400 hava savunma sistemlerinin de ele alındığını belirten Bakanlık, Blinken’ın NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden müzakerelere verdiği desteği dile getirdiğini aktardı.

-İHA-