ANKARA (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 33 yaşındaki Yüzbaşı Murat Üçöz'ün Etimesgut ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Hakkari 2'nci Hudut Tugay Komutanlığında görevli personelin Çukurca'dan Van'a intikali sırasında konvoya bölücü terör örgütü tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Üçöz'ün, Ankara'nın Etimesgut ilçesi Oğuzlar Mahallesi Yunus Emre Sitesi'ndeki baba evine Türk bayrakları asıldı. Aile, taziyeleri kabul etti.

Şehidin kuzeni Yavuz Durmaz, Üçöz'ün milletini ve bayrağını seven bir genç olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet zaten. 7-8 aydır görevdeydi. Hakkari'deki görevlerinde buraya gelip gitmiyordu, Kayseri'de ikamet ediyordu. Son görüşmemiz bir sene evvel düğününde olmuştu. Düğününden sonra göreve çıktı zaten. 31 Mayıs'ta Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte görev yapmıştı." dedi.

Dayısı Nihat Koç ise en son düğününde görüştükleri yeğeninin tüm arzusunun askerliği dört dörtlük yapmak olduğunu kaydetti.

Şehit Yüzbaşı Üçöz'ün cenaze namazı, yarın öğle namazını takiben Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak.