ANKARA (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen vatandaşlar geceyi burada geçirdi.

Çocuklarıyla birlikte gecenin geç saatinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen vatandaşlar, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Vatandaşlar daha sonra farklı kurum ve kuruluşlarca kurulan çadırlarda sabahladı.

Sivil toplum kuruluşu üyelerince Beştepe Millet Camisi'nin etrafındaki korkuluk demirlerine "Okçular tepesini terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Nöbetimiz devam ediyor arkadaş", "Türkiye 15 Temmuz şehitlerini ve kahraman ikizleri unutmadı, unutmayacak" ve "Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır / Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır" yazılı pankartlar asıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısındaki, açılışı yarın sabaha karşı yapılacak "15 Temmuz Şehitler Anıtı" etrafında da Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmalar devam ediyor. İşçiler, anıtı yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Öte yandan, darbe girişimine direnişin sembol mekanlarından TBMM, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, Genelkurmay Başkanlığı, Yenimahalle'deki MİT kampüsü ve Emniyet Genel Müdürlüğünün önünde de hazırlıklar sürüyor. Belediye ekipleri yolları temizlerken, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün güvenlik önlemleri kapsamında bazı noktalara demir bariyerler konuldu.

- "Yediğimiz kurşunlar canımızı acıtmadı"

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan gazi Yusuf Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında nöbet tutmak için gazi arkadaşlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldiğini söyledi.

Kurşunların canını acıtmadığını belirten Atak, "İçimizde üniforma giyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin ekmeğini yiyen, silahını ve teçhizatını kullanan asker görünümlü hainler bize kurşun sıktı, canımızı en çok acıtan bu oldu. Olayların ardından o gece bir tarih yazıldı. Vatan için her zaman ölmeye hazırız. Gazi olduğumuz için de gururluyuz." diye konuştu.

Gazi yakını Fatma Ayhan da vatan için nöbete bir gün öncesinde başladıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman yanında olduklarını dile getirdi.