ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz'da yaşananlar kontrollü darbe girişimi" sözlerine tepki gösterip, "Sanırım şaka olsun diye söyledi. Bu, kendilerini kaybettiklerinin, düzenlerinin bozulduklarının alemeti" dedi.

Bakan Özhaseki, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Mogan Gölü'ndeki dip çamurunun temizlenmesi için kurulan istasyonlara giderek Belediye Başkanı Fatih Duruay'dan bilgi aldı. Özhaseki, Gölbaşı'nın yıllardır şikayet ettiği bir konuyu sıkıntısız bir şekilde çözebilecek bir hareketin başında bulunduklarını söyledi.

Özhaseki, gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz'da yaşananlar kontrollü darbe girişimi" sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Sanırım şaka olsun diye söyledi. Küçük çocuklar bile gülsün diye söyledi. Arkadaşlar insan hayatı üzerinden plan yapılmaz. 250 tane şehidimiz var 2 bin 200 kişi gazi olmuştur. Onlarca uçak meclisi bombaladı. Meclis bombanmasının şaka yanı nedir? İnsan ölümünün şaka yanı nedir ya? Tahmin ediyorim ki 15 Temmuz akşamı çıkan irade hoşuna gitmedi. O gün orada millet müthiş şekilde iradesini ortaya koydu. Ne kadar darbe varsa, ne kadar muhtıra varsa, ihtilal ortamı varsa, hep bunun tarihinde CHP olmuştur. O ortamlardan, oluşan ortamlardan sonra da CHP tarzı adamlar iktidara gelmiştir. Herhalde 16 Nisan'dan sonra da kendilerine iktidar yolu kapanıyor diye ne yapacaklarını şaşırdılar. O yüzden tuhaf şeyler söyüyorlar."

Bakan Özhaseki, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözleriyle ilgili soruya ise "Düşmanı denize dökmekle anlamsız sözü çok acı. Kötü bir söz ile cevap vermek bize yakışmadığı için cevap vermiyorum. Ben Kemal Kılıçdaroğlu konusunda ihtisas ve doktorasını tamamlamış birisiyim. 3 ay boyunca iftiralarına uğramış birisiyim. Gözünü kırpmadan yalan söyler ve iftira eder. Allah CHP'lilere yardım etsin, böyle bir insana sabrediyorlar" yanıtını verdi.