Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin: Avrupa’nın bazı ülkelerinde yuvalanan terör örgütleri, Türk toplumuna, Türk kurum ve kuruluşlarına, iş yerlerine terör saldırıları yapacaklarını açıkça ifade etmelerine rağmen, bu teröristlere gösteri izni verilmesi ve taşkınlıklarına göz yumulması kabul edilemez bir gerçektir.

Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin, son günlerde bazı Avrupa ülkelerinde Türklere yönelik yapılan terör eylemleri hakkında açıklama yaptı.

Çetin'in açıklaması şu şekilde:

Belçika’nın Waterschei şehrinde, Belçika Türk Federasyona bağlı Türk Kültür Ocağına bugün sabah saatlerinde silahlı terör saldırısı yapılmıştır.

Yapılan alçakça saldırı sonucu dernek binamızda maddi hasar meydana gelmiştir. Çok şükür ki mensuplarımız herhangi bir zarar görmemişlerdir. Olay Belçika Güvenlik Güçlerine intikal ettirilmiş ve Güvenlik Güçleri saldırının aydınlatılması için gerekli çalışmalara başlatmıştır.

Son günlerde bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye ve Türk milletine karşı menfur emeller besleyen ve terör eylemleri yapan örgütleri (PKK, FETÖ, DHKP-C) himaye etmelerini ve onlara alan açmalarını kaygı ve üzüntüyle takip ediyoruz.

Avrupa’nın bazı ülkelerinde yuvalanan terör örgütleri, Türk toplumuna, Türk kurum ve kuruluşlarına, iş yerlerine terör saldırıları yapacaklarını açıkça ifade etmelerine rağmen, bu teröristlere gösteri izni verilmesi ve taşkınlıklarına göz yumulması kabul edilemez bir gerçektir.

Bilinmelidir ki; Türk toplumunu hedef alan terör saldırıları yalnız Avrupa Türklüğünün huzurunu bozmakla kalmayacak aynı zaman da üzerinde yaşadığımız devletlerin huzurunu da topyekün bozacak ve imajlarını derin bir şekilde yaralayacaktır.

Yetkililerden beklentimiz;

Toplumun huzurunu tehdit eden terör örgütlerini himaye etmekten vazgeçmeleri ve insanlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için gerekli önlemleri bir an evvel almalarıdır.

Waterschei Türk Kültür Ocağımıza yapılan alçakça saldırıyı, yapanları ve yaptıranları şiddetle lanetliyor, faillerin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

Buna benzer alçakça saldırılar bizleri asla yıldıramayacak ve sindiremeyecektir.

Avrupa Türk Konfederasyonun çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türk Federasyonlar ve teşkilatlarımız tahriklere kapılmadan yaşananları soğukkanlılıkla takip edecek, hukuk içerisinde haklarımızı savunacak ve faaliyetlerine aralıksız devam edecektir.