ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olduğu gerekçesiyle eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter hakkında dava açtı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir başka soruşturmada ifade veren gizli tanık "LAGOS"un, 1995'te cemaat evlerinde kalmaya başladığını, üniversitenin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavına girdiğini, o dönemde "cemaat abisi" olarak bildiği Turgay Baz'ın kendisini kardiyoloji bölümünde doktor olan Ekrem Yeter'in yanına yönlendirdiğini beyan ettiği kaydedildi.

"LAGOS"un, bu konuşmadan Yeter'in cemaat mensubu olduğunu anladığını söylediği bildirilen iddianamede, gizli tanığın ayrıca Yeter'i fotoğraflarından da teşhis ettiği aktarıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının ifadesini aldığı, meslekten ihraç edilen savcı Bayram Bozkurt'un da "Konya'da evlerde kaldıkları dönemde Meram Tıp Fakültesinde kalp damar cerrahı olan, soyadını bilmediği doktor Ekrem isimli kişinin Konya'daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasının mahrem sınıfının abisi olduğunu beyan ettiği" kaydedilen iddianamede, Bozkurt'un, Yeter'in, "cemaatin kurduğu" Uluslararası Tıp Örgütü (USAF) başkanı olduğunu ve cemaat mensubu olan isimlerin yüksek yargıya seçilmesi için kendisine ilettiğini bildirdiği kaydedildi.

İddianamede, FETÖ çatı davasında tanık olarak dinlenen Bülent Çanakçı'nın ifadesinin de şüpheli Ekrem Yeter'in FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunu ve örgüt içerisinde faaliyette bulunduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Yeter'in evinde yapılan aramada FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ve CD'ler ele geçirildiği aktarılan iddianamede, "Şüphelinin 15 Temmuz FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün darbe girişiminden sonra hala evinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in kitap ve CD'lerini bulundurması FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağının devam ettiğini göstermektedir." ifadesi yer aldı.

Yeter'in, Bank Asya'da hesabının bulunduğu da belirtilen iddianamede, FETÖ elebaşı Gülen'in talimatının ardından hesabında 31 Aralık 2013 ve 24 Aralık 2014 tarihleri arasında 40 bin 993 liralık artış tespit edildiği aktarıldı.

İddianamede ayrıca, Yeter'in FETÖ'nün tepe yönetiminde yer alan Cemil Koca, Tuncay Delibaş, Hüseyin Kara, Şerif Ali Tekalan, Süleyman Uysal, Hamdi Akın İpek, Bahattin Karataş ile 766 görüşmesi bulunduğu bildirildi.

İddianamede, Yeter'in savunmasına da yer verildi. Buna göre, Yeter, savunmasında, Aralık 2013-Aralık 2014 arasında Bank Asya'ya para yatırmadığını, 17-25 Aralık süreci sonrasında cemaati savunanlarla ters düştüğünü, hükümetin yanında yer aldığını savundu.

Evindeki aramada ele geçirilen CD ve kitapların Zaman Gazetesinin hediyesi olarak verilmiş olabileceğini ifade eden Yeter, aleyhine verilen tanık ifadelerini reddettiğini söyledi.

İddianamede, hakkındaki beyanlar ve deliller değerlendirildiğinde Yeter'in FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olduğunun anlaşıldığı belirtilerek, örgüt üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.