FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya'da 40, Isparta'da ise 42 polis gözaltına alındı. Aynı kapsamda Antalya'da 18 öğretmen de tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi. Diğer birimlerin de destek verdiği operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 40 polis gözaltına alındı. Polislerin arasında, 'Emniyet İmamı' olarak bilinen bir memurun da bulunduğu belirtildi. Memurların evlerinde yapılan aramalarda çeşitli dijital veriler, dizüstü bilgisayar ve tabletlere incelenmek üzere el konuldu. Daha önce düzenlenen operasyonlarda açığa alınan 102 emniyet personelinden 22'si tutuklanmıştı.

18 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturmasında, Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, adli, sağlık ve eğitim kurumlara başarılı öğrencileri seçtikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, örgütün bazı okullarında görevli 25 öğretmenin emniyetteki işlemleri de tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i tutuklandı. 6'sı hakkında adli kontrol kararı verilen öğretmenlerden biri de serbest bırakıldı. Söz konusu gerekçeyle 60 öğretmen hakkında gözaltı kararı verilmişti.

ISPARTA'DA 42 POLİS GÖZALTINDA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5'i emniyet müdürü, 2'si emniyet amiri toplam 57 polis memuru bir süre önce açığa alındı. Devam eden soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 42 kişi bu sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Polis merkezine getirilen 42 kişinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

DHA