AYDIN'da, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik devam eden operasyonlarda AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in kardeşi Ömer Erdem de gözaltına alındı.

Aydın'da, Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden operasyonlarda, dün 82 kişi daha gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınıp sorguları devam eden 24 kişi ile birlikte 106 kişinin gözaltında olduğu bildirildi.

Dün gözaltına alınan 82 kişi arasında AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in ticaretle uğraşan kardeşi Ömer Erdem, CHP'li Efeler Belediye Meclis Üyesi Çetin Dokuzlu, işadamları Semih Ergen, İbrahim Uşaklı ve Mesut Kibar, Aydın Sanayi Odası Meclis Üyesi Fetay Eliçelik'in de bulunduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 61 kişinin ise halen arandığı bildirildi. Gözaltına alınan işadamlarının Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ederken, bazılarının daha önce FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan ve itirafçı olan kişilerin ifadeleri doğrultusunda yakalandıkları öne sürüldü.

KARDEŞİNE SAHİP ÇIKTI

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan Ömer Erdem'e, ağabeyi AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem sahip çıktı. Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ömer, 17-25 Aralık 2013'ten önce dindar birisi olarak bunların sohbetlerine gitmiştir. Ancak ihanet ettiklerini gördükten sonra ilişkilerini kesmiştir" dedi.

Ömer Erdem'in FETÖ bağlantılı kurumlarda resmi ya da gayrı resmi olarak görev almadığını belirten Mehmet Erdem, "Kardeşime sonuna kadar güveniyoruz. Allah hepimizi iftiradan korusun. Türk adaletine güveniyoruz" diye konuştu. Mehmet Erdem, kardeşinin 17- 25 Aralık girişimlerinden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaların fotoğraflarını da paylaştı.

DHA