Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yayınladığı mesajında, Preveze Deniz Zaferi'nin 479. yılı ve "Deniz Kuvvetleri Günü"nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Akar, Türk denizciliğinin, 936 yıllık şanlı tarihi boyunca bağrından çıkardığı Emir Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Paşa, Kılıç Ali Paşa gibi büyük amiralleri ile Piri Reis, Ali Macar Reis gibi deniz haritacılığının evrensel öncüleri sayesinde dünya denizcilik tarihine damgasını vurduğunu bildirdi. Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli unsurlarından Deniz Kuvvetlerinin, Karadeniz, Ege ile Akdeniz'de etkin ve caydırıcı bir güç olarak varlığını devam ettirirken, ulusal ve uluslararası yükümlülükleri kapsamında Atlantik'ten Hint Okyanusu'na kadar uzanan denizlerde de dost ve müttefikleri ile yakın iş birliği yaptığını belirtti. vurguladı.

"Tam yol ileri seyrediyor"

Denizlerdeki Türk alaka ve menfaatlerini, yurt içinde ve yurt dışında koruyan deniz kuvvetlerinin, sahip olduğu nitelikli insan gücü, eğitim alanındaki yatırımlar, ulusal savunma sanayine öncülük eden milli tasarım ve üretim faaliyetleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği "Mükemmel ve kadir bir donanmaya sahip olma" hedefine ulaşmak üzere, "tam yol ileri seyrettiğini" aktaran Akar, deniz kuvvetlerinin kahraman mensuplarının, milletçe alışık oldukları başarı ve zafer geleneğini, Preveze ruhu içinde sürdüreceklerinden asla şüphesi olmadığına işaret etti.