ADANA (AA) - Adana'da, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan kadın 8 yıl 11 ay 15 gün, örgüte yardım ettiği ileri sürülen 2 sanık ise 4 yıl 2'şer ay hapisle cezalandırıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Evin Şahin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Azat Akan ile Helin Dursun ise duruşmaya gelmedi.

Şahin, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Evin Şahin'i "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 8 yıl 9 ay, hastanede tedavi olurken "resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunduğu" gerekçesiyle de 2 ay 15 gün olmak üzere toplam 8 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklar Akan ve Dursun'a ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Adana Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 6 Mayıs 2016'da yaptıkları operasyonda, Evin Şahin, Azat Akan ve Helin Dursun'u yakalamış, yapılan soruşturmada Şahin'in bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda görev yaptığı, silahlı ve ideolojik eğitimler aldıktan sonra örgüt adına Diyarbakır, İstanbul ve son olarak da Adana'da faaliyette bulunduğu, Adana'da örgüte kadınların katılımını sağlamaya çalıştığı ve bir kadını kırsala gönderdiği iddia edilmişti. Evin Şahin'in rahatsızlığı nedeniyle Helin Dursun'un kimliğini kullanarak hastanede tedavi olduğu belirlenmişti.