ANKARA (AA) - ABD'de başsavcılık Çinli bir firmayı, Kuzey Kore adına kara para aklamakla suçladı.

New York Times'ın haberine göre, ABD Başsavcılığı, Çinli uluslararası ticaret firması Mingzheng'e, ABD'nin yaptırımlarını ihlal ederek Kuzey Kore adına kara para akladığı suçlamasında bulundu.

Başsavcılık, Washington D.C. bölge federal mahkemesinde açtığı davada firma için 1,9 milyon dolar para cezası talep etti.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yaptığı soruşturmada Mingzheng'in, Kuzey Kore Dış Ticaret Bankası'nın Çin'deki gizli bir şubesi adına para transferleri yaptığını tespit etti.

Hong Kong'da kayıtlı olan "Mingzheng International Trading Limited" adlı şirketin Kuzey Kore Dış Ticaret Bankasınca işletilen paravan bir şirket olarak faaliyet gösterdiğini kaydeden savcılar, şirketin 2013 yılından bu yana ülkenin nükleer silah programına bağlı fonları durdurma amaçlı Amerikan yaptırımlarının hedefi olduğunu belirtti.

Savcılar, Çin'de Mingzheng'i kullanan bilinmeyen grupların, "Kuzey Kore'nin paralarını gizlice ABD üzerinden naklederek hükümetin Kuzey Kore üzerindeki yaptırımlarını ihlal ettiğini" ileri sürdü.

ABD Adalet Bakanlığı, bölge mahkemesinden, Mingzheng'in Kuzey Kore adına 2015 yılının ekim ve kasım aylarında transfer ettiği 1 milyon 902 bin 976 dolara el koymak için izin istedi. El koyma talebinin mahkeme tarafından onaylanması halinde, bu bugüne kadar Kuzey Kore yaptırımları kapsamında el konulan en büyük miktardaki fon olacak.