Merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi'nde 7 Nisan'da saat 22.00 sıralarında hakkında uzaklaştırma kararı bulunan ve plastik malzeme üreticisi olan Mehmet Öneker, geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan 3 çocuğunun annesi Ayla Öneker ile konuşma bahanesiyle kayınvalidesi Hacer İrketi'nin evine geldi.  İddiaya göre, eve girip belindeki 2 tabancayı çeken Mehmet Öneker, eşi Ayla Öneker'i, kayınbiraderi İzzet Bahri İrketi'yi ve baldızı Reyhan İrketi'yi vurarak öldürdü. Kayınvalidesi Hacer İrketi'yi ise bacağından yaralayan Mehmet Öneker olay sonrası kayıplara karıştı.

'BENİ VUR, ÇOCUKLARIMI VURMA'

Olayda 3 çocuğunu kaybeden ve ayağına kurşun isabet eden Hacer İrketi, tedavisinin ardından taburcu edildi. Evine getirilen Hacer İrketi, çocuklarının acısına daha fazla dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahalesiyle hayata tutunan Hacir İrketi, tek isteğinin biran önce katil zanlısı damadının yakalanıp adalete telim edilmesi olduğunu söyledi. Olay gününü anlatırken gözyaşlarına boğulan İrketi, "Kapı çaldı bu geldi. Oğlum elindeki silahı görünce sakin olmasını söyledi. Ama dinlemedi. Çocuklarıma silahı doğrulttu. Ben önlerine atladım. 'Beni vur onları vurma' dedim. Benim ayağıma ateş etti. Sonra oğluma ateş etti. Döndü kızıma ateş etti. Sonra bekar kızımı vurdu. Koyun gibi yerlere yattı yavrularım" dedi.  

Katil zanlısının adalet önünde hesap vermesini isteyen Hacer İrketi, "Polis onu her yerde arıyor. Bize çok yardımcı oluyorlar. Ama katilin bir an önce bulunmasını ve adalet önünde hesap vermesini istiyorum. Ben öleceğim. Kalp krizi geçirdim.  Kurban olduğum devletim çocuklarımın katilini bulun. Evimin içi kan gölü oldu ve o kaçtı. Ben bu acıyı çekemiyorum. Yalvarıyorum size. Gözüm açık gitmeden bu ağır bir ceza alsın" diye gözyaşı döktü.