KAHRAMANKAZAN'daki 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği üyeleri, Kemal U. adındaki bir kişinin sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişimine 'senaryo', 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara ise 'ölü' dediği gerekçesiyle  Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği üyeleri, Kemal U. adındaki bir kişinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım üzerine Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu ardından dernek üyeleri, Kemal U.’nun görevli olduğu Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de idari soruşturma başlatılması için şikayet dilekçesi verdi. Kahramankazan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Sinan Coşkun şu açıklamayı yaptı:

“Kemal U. isimli kişi tarafından 11 Temmuz 2017 saat 02.10'da yapılan ve 15 Temmuz hain darbe girişimine ‘senaryo’, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatan evlatlarına ise ‘ölü' dediği sosyal medya paylaşımıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti için ikinci kurtuluş savaşı mücadelesidir. İkinci bir Çanakkale destanıdır. Bu millet esarete, emperyalizme ve mandacılığa boyun eğmeyeceğini tarih boyunca milyonlarca şehit vererek göstermiştir. 15 Temmuz akşamı ülkemize yönelik tehdide karşı canını hiçe sayarak, top, tank, kurşunun karşısına çıkan bu yüce millete yapılan hakaret kabul edilemez. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin önlenmesi için Türk Milleti'ni meydanlara çağırmasına ilişkin açıklamasına 'senaryo' denilmesi tamamen akıl dışıdır. Bizler yüce milletimizin geleceği olan çocuklarımıza özgür ve müreffeh bir ülke bırakmak gayreti ile yola çıktık. Bu uğurda şehit ve gazi olduk. Bu şüphe götürmez gerçeği sulandırma, çarpıtmaya çalışanlar hakkında yüce adaletimizin en uygun cezayı uygulayacağına dair inancımız sonsuzdur.”