Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde bir dizi etkinlikler yapılacak. Ancak bu etkinlikler sırasında terör örgütü DEAŞ'ın saldırı hazırlığı yaptığı bilgisini edinildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine kent merkezinin yanı sıra Torbalı ve Menemen ilçeleriyle Hatay ilinde operasyon yaptı, 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerindeki aramalarda çok sayıda dijital doküman, terör örgütüne ait bayrak, flama ile eylemde kullanılmak üzere av tüfeği, 7.65 çapında ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, Suriye'de terör örgütü saflarında çatışmalara girdikleri, ayrıca kendilerini tebliğci olarak isimlendirdikleri belirtildi.

Tarsus’ta 15 Temmuz'da eyleme hazırlanan10 DEAŞ'lı yakalandı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde polisin DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca DAEŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, 15 Temmuz'da ülkede meydana gelen darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle farklı tarihlerde düzenlenecek 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik eylem arayışı ve hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Tarsus'ta sabaha karşı yapılan operasyonda örgütle irtibatlı olduğu anlaşılan 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin yapılan ev, işyeri ve üst aramalarında, dijital malzeme, örgütsel kitap, örgütsel doküman, 1 kurusıkıdan bozma namlusu açık tabanca, fişek ve şarjör ele geçirildi. Gözaltına alınan DEAŞ terör örgütü mensuplarının sorgulamaları sürüyor.