Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında açılan davada eski polis, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock üzerinden 14 bin 258 kez mesajlaştığı tespit edilmesine rağmen bunun teknik bir hata olduğunu savundu.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen tutuklu eski polisler Mehmet Kara, İsmail Ademoğlu ve Nusret Karslı ile Şaban Temur'un, ayrı dosyalardan yargılanmalarına devam edildi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan sanıklardan Kara'ya, cep telefonundaki ByLock programından 14 bin 258 kez mesajlaştığının tespit edildiğini söyledi.

ByLock programı yüklü telefonun kendisine ait olduğunu belirten Kara, 10 yıldır kullandığını kaydetti. Telefonu kendisinden başka kimsenin kullanmadığını öne süren Kara, "ByLock programını indirmedim ve kullanmadım. Kesinlikle bir yanlışlık vardır. Teknik bir hata olduğunu düşünüyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.