Daha önce gözaltına alınan gazeteciler Kenan Baş, Özkan Mayda ve Tuncer Çetinkaya'nın yanısıra bu gün de Cihat Ünal'la devam etti.

Terörle Mücadele Şubesinin yaptığı operasyonlarda Abdurrahman Ersöz, Erdoğan Polat, Onul Fazıl Soydal, Osman Yakut, Ömer Özdemir,Sibel Aksoy, Olgun Matur, Sıtkı Soydal ve Eda Akıllı Şanlı isimli yerel gazete ve internet haber portalı sahipleri ve gazeteciler gözaltına alındı.

Polis, FETÖ Örgütünün yerel medya sorumlusunun Olgun Matur olduğunu belirlerken, Matur'un bin lira civarında maaş ile Döşemealtı Belediyesi'nde çalışırken, 1 milyon lira civarındaki para trafiği ile nasıl gazete ve internet haber portalı sahibi olduğunu araştırıyor. Polis Matur ve Eda Akıllı Şanlı'nın para trafiği ile İngiltere ile olan bağlantılarını çözüyor.

Uzun süre Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üyeliği, Altın Portakal Film Festivali'nin düzenleyen AKSAV üyeliği ve başkanlığı da yapan Hüseyin Şanlı'nın kızı olan Eda Akıllı Şanlı da gözaltına alınan isimler arasında.

ESKİ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Operasyonlar çok yönlü devam ederken, Asayiş Şubesi eski Müdürü Nurullah Güler'de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Güler, asayiş şubesinden alındıktan sonra Gazipaşa Havalimanı Şube Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi. Nurullah Güler'in İstanbul'a giderken yakalandığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

cihan