Güce Karşı Birleşmek mi, Zarara Karşı Tedbir Almak mı?

Havuz medyasında bu aralar en fazla konuşulan konuların başında çatı aday "Sayın İhsanoğlu" gelmekte.

Sayın Bahçelinin önerisi ile olgunlaşan ve siyasi partilerle birlikte sivil toplum kuruluşlarının heyecan, arzu ve istekleriyle nihayetleşen çatı aday malum kesimlerde ciddi bir rahatsızlığa sebep olmuştur.

İdrakten yoksun, söz disiplini kaybolmuş, siyasi nezaketten mahrum ve bazen de ahlak kurallarının dışına taşan bu durum, ülkemizde ortak aklın iradesine neden ihtiyaç duyulduğunun bariz bir göstergesidir.

Türk milletinin ortak Cumhurbaşkanı adayı her geçen gün huzurun adresi olmaya devam ettikçe, AKP cenahında huzursuzluk katlanarak büyümektedir.

Bu aralar malum koronun nakaratları hep aynı, ,"Tayyip Erdoğan olmasında kim olursa olsun", Tayyip Erdoğan'a karşı birleştiler", "hedefleri Tayyip Erdoğan"...

Ayrı ayrı tiplerin, farklı farklı televizyonların, renkli renkli gazetelerin aynı şeyleri söylemeleri ve toplumu buna inandırma gayretleri tamamen yanlıştır.

Kişinin evini yangına karşı sigortalaması, sigorta şirketiyle birleşerek yangın düşmanlığı yapması mıdır yoksa zarara ve zararlıya karşı mücadele etmesi midir?

Çiftçinin mahsulünü korumak için zararlılara karşı her türlü tedbiri alması, ziraat mühendisi ve ilaçla birlik olup börtü böceğe karşı düşmanlık sergilemesi midir yoksa zarara ve zararlıya karşı mücadele etmesi midir?

Esnafın iş yerine kamera ve alarm taktırması, soyguncuya, arsıza, hırsıza karşı tedbir alması mıdır yoksa teknolojiyle güç birliği yapıp hırsıza düşman olması mıdır?

Herkesin, her kesimin mesul olduğu alanı koruması elzemdir, gereklidir hatta vazifesidir.

Demokrasiyi korumakta siyasetçinin VAZİFESİDİR.

Nasıl ki;

Sigorta şirketiyle anlaşmak bir ittifak değil mecburiyetse.

Börtü böceğe karşı mahsulü korumak bir ittifak değil mecburiyetse.

Hırsıza uğursuza karşı iş yerini korumak bir ittifak değil mecburiyetse.

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak akıl da Başbakan Erdoğan'a karşı yapılmış bir eylem değil, mesuliyettir.

Türk demokrasisinin tek adamlıktan çıkması ve nefes alması gerekmektedir. Tek adamlık her geçen gün huzur ve demokrasimizi olumsuz etkilemektedir.

Demokrasiyi ve huzuru korumak bir ittifak değil mecburiyettir, siyaset kurumunun mecburiyetidir.

Tek adamlık demokrasi için zarardır, çatı aday ise zarara karşı tedbir almaktır.