Var mı gören, duyan ya da işiten?Tam otuz gün oldu Şimşek çakalı, bir fidan yere düşeli. Acıyı tazelemek için değil, sadece emin olmak için soruyorum. Şöyle etrafta kim var, kim yok diye öğrenmek istiyorum.

Teröristi kahraman kılıfına sokan, Habur rezaletini zafer olarak veren yandaş medya verdi de ben mi görmedim?

Her türlü bölücüye açık olup, bebek katilini öven, sanatçı kılığına girip de kan kusanlara yer veren Devlet televizyonu acaba kaç saniye ayırdı bu konuya da ben görmedim?

Gerektiğinde utanmadan, arlanmadan istismar konusu edip düşman olarak gördüklerine timsah gözyaşları dökenler bu sefer samimi bir biçimde gözyaşı döktüler de, kaçırdım mı acaba? Arkasından bir çift güzel laf ettiler de ben mi duymadım?

Kendisine eski deyip orada burada koltuk arayanlar bulundukları mevkilerden top yekün bu acıyı duyunca birşey yapabilme telaşına girdiler de ben mi işitmedim?

Askere, polise ve nice Devlet görevlilerine silah sıkanlara barış temsilcileri diye övgü yağdıran sözde muhafazakar kesim bir beyan verdi de, ben mi işitmedim?

Ne gördüm, ne duydum, ne de işittim!

Çünkü otuz gün önce bölücü çapulcular tarafından şehit edilen, bir Türk-İslam sevdalısıydı. Evet, bundan tam otuz gün önce Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde şehit edilen henüz yirmi bir yaşında olan Türk evladı Hasan Şimşek'ti. O da tıpkı 1969 yılında ilk Ülkücü şehit olarak şanlı tarihe geçen Ruhi Kılıçkıran gibi bir üniversiteli idi. Şehit Hasan Şimşek Milliyetçi - Ülkücü Hareket'e mensup olduğu için gereken ilgiyi ne basından, ne sivil toplum örgütlerden ne de siyasilerden gördü. Başta Milliyetçi - Ülkücü Hareket'in lideri sayın Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere ona sadece ama sadece Milliyetçi - Ülkücü camia sahip çıktı. Bu beni pek de şaşırtmadı doğrusu, bu dün böyleydi, bugün böyledir ve yarın da böyle olacaktır. Çünkü insan daima sevdikleriyle beraberdir.

Kutlu camianın ilk şehidi Ruhi Kılıçkıran'dı, temennim odur ki son şehidi Hasan Şimşek olsun. Ülkücüler bütün tahriklere karşı kapılarını çok sıkı biçimde kapatmalarına rağmen Hasan Şimşek şehit olmuştur. O aramızdan ayrılmıştır, ve bizlere, kalanlara ise düşen görev en güzel biçimde onun aziz hatırasını yaşatabilmektir.

Tam otuz gün oldu ve bekledim, şehit Hasan Şimşek hakkında Milliyetçi - Ülkücü camia dışından en azından insanlık adına sahip çıkan olacak mı diye. Ne gördüm, ne duydum, ne de işittim. Ya siz? Safların netleşmesine katkı sağlaması dileğiyle......

Murat Gedik
E-posta: [email protected]

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.