Geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı bir konuşmaya denk geldim. Konuşmasında özetle “Hani Mansur Yavaş kazanınca belediyeye PKK’lılar doluyordu, hani sayaçları DHKP-C’liler okuyordu? Üstümüze gelip hala iftira atıyorlar. Hala kalkıp Mansur Yavaş HDP’nin baskısı altında diye gazetelere demeç veriyorlar. Bu işlere girersek sonuç gelmez. İstanbul’da Öcalan’ın mektubuna gider. Tartışma büyür gider. Hiç bunlara girmeyelim. Lütfen kapatın bu konuları. Kimliğimiz belli, geldiğimiz yer, şimdiye kadar ki çizgimiz belli” diyordu…

Teröristbaşı Öcalan’ın mektubuna gider” diyerek aklınca laf çaktığını sanıyorsa buyursun nereye gidiyorsa gidelim… Evet evet bence de gidelim. Bakalım ne çıkacak?

O halde en baştan başlayalım.

Mansur Yavaş, CHP’den ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olunca ilk basın toplantısında kendisine “HDP’yi de ziyaret edecek misiniz?” sorusu sorulmuş, kendisi de “Onu bilemiyorum, ona ajans karar verecek” cevabını vermişti. Kendi iraden yok mu? Ajans kim? Mansur Yavaş’ın bu cevabını bir kenara koyup not edelim. Ve yine devam edelim…

Mansur Yavaş bir gün yine çıktı ve dedi ki: “Ben HDP’lileri terörist olarak görmüyorum. HDP’lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum.

HDP’li Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık, Mansur Yavaş’ı tehdit edince bu sefer aynı Mansur Yavaş o açıklamaları için hemen düzeltme yapıp “Bunu o manaya çektiler.‘ Rehabilite etmek isteriz’ derken belki dilim sürçmüş olabilir” dedi. Büyük ihtimal Kemal Kılıçdaroğlu da “Ne yapıyorsunuz Mansur Bey, CHP’nin tüm ittifakı HDP’nin omurgası üzerine kuruldu, HDP ile aramızı açacaksınız. Sözlerinizi dilim sürçtü diye düzeltin” demiş olmalı ki, kendi sözlerini inkâr eden böyle bir açıklama yaptı. Bunu da not edelim ve yine devam edelim…

HDP’nin Eş Başkanı Sezai Temelli, bir gün televizyon programına çıktı ve aynen şunları söyledi: “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye’yi değiştireceğiz.

CHP’den HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin bu sözlerine ne tepki geldi? Hiçbir tepki gelmedi.

CHP, HDP ile ittifak yaptı mı? Yaptı… HDP’liler Ankara’da CHP’li Mansur Yavaş’a oy verdi mi? Verdi.

HDP’liler nasıl İstanbul’da, İzmir’de, Adana’da, Mersin’de, Antalya’da, Hatay’da CHP’nin kazanması için çalıştıysa Ankara’da da CHP’nin başarısı için çalıştı. Zaten HDP bunu defalarca açıkladı. Hadi HDP’yi dikkate almıyorsanız, CHP’liler defalarca kazandıkları belediyeleri HDP ve Demirtaş sayesinde kazandıklarını söyleyerek teşekkür etmediler mi?

Bunu da not edip, gelelim Mansur Yavaş’ın teröristbaşı Öcalan’ın mektubuna…

Teröristbaşı Öcalan “tarafsızlık mektubu” yayınladı ama Kandil, HDP, Demirtaş bu mektuba “Biz önder Apo’nun mektup mesajını aldık, kararımız değişmedi, oyumuzu, desteğimizi CHP’ye vereceğiz” demedi mi?

Terör örgütü PKK’nın sözde en üst düzeyi olan KCK, seçim değerlendirmesinde “23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinde AKP-MHP faşizmine önemli bir darbe vuruldu. 23 Haziran’daki tutumunu da Önder Apo’nun ortaya koyduğu bu ölçü belirlemiştir. Önder Apo’yla Hareketimiz, Önder Apo’yla halkımız arasında özel savaşçıların anlamadığı ve anlayamayacağı tarihsel, toplumsal, düşünsel ve duygusal bir bağ bulunmaktadır” açıklamasını yapmadı mı?

CHP’li Mansur Yavaş’a Ankara’da seçim kazandıran HDP, teröristbaşı Öcalan’ın mektubu için ne demişti?

HDP hakkında Sayın Öcalan’ın yaptığı açıklamalar, iktidar partisinin güncel siyasi hesaplarının ve seçim polemiklerinin çok üstünde tarihsel bir anlam ve derinliğe sahiptir.

Sayın Öcalan’ın yaptığı açıklamanın geniş siyasal perspektifi son derece nettir ve ‘üçüncü yol sizsiniz’ demiştir. HDP’nin ‘üçüncü yol’ diye ifade ettiği demokrasi yoludur, barış yoludur.”

“Bu bakımdan Sayın Öcalan’ın açıklaması ile HDP’nin şimdiye kadar yürüttüğü siyaset birbiri ile örtüşmektedir.”

“İki tarihsel blok arasında taraf olmamaya ve Üçüncü Yol stratejisini kararlı ve ısrarlı bir şekilde sürdürmeye dayalı olarak HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir.

Mansur Yavaş’ın partisi CHP’nin canla başla sahip çıktığı, tahliye edilmesi için yırtındığı terörist Demirtaş o mektup için ne demişti?

Sayın Öcalan’ın alacağı her türlü inisiyatifin yanında yer alacağımdan, başarısı için samimi gayret sarf edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.

Aynı terörist Demirtaş, terör örgütü PKK’nın yayın organına özel açıklama yapıp “Sizi (AKP-MHP) tarihin çöp sepetine göndermek için batıda CHP ve İYİ Parti’ye rağmen onların adaylarını destekleyeceğiz ve iktidarınızı sallayacağız” demedi mi?

Kandil’deki tüm terörist elebaşları teker teker açıklama yapıp “CHP’yi destekleyeceklerini” ifade etmediler mi?

Terör örgütü PKK’nın yayın organı Özgür Politika seçimlerden bir ay önce sözde KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat’ın “31 Mart Stratejisine, 23 Haziran’da Devam” sözünü manşet yapmadı mı?

23 Haziran seçimlerinden bir gün önce terör örgütü PKK’nın yayın organı Özgür Politika sözde KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’ın “AKP-MHP’ye darbe vurulması” gerektiğini ifade ettiği “İmamoğlu kazanırsa yeni bir siyasal süreç başlar” sözünü manşet yapmadı mı?

Mansur Yavaş, gördüğün gibi teröristbaşı Öcalan’ın mektubu dönmüş, dolaşmış ve partin CHP’ye desteğe dönüşmüş…

Hadi, teröristbaşı Öcalan’ın mektubuna geldik, sonuç ne çıktı Mansur Yavaş?

12 Eylül 2010 referandum dönemi MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye yazdığın mektuba bak ve şimdi sırf belediye başkanı olmak için HD(P)KK’yı kendine yoldaş edinen CHP’deki acınacak haline bak…

Kimliğimiz belli, geldiğimiz yer, şimdiye kadar ki çizgimiz belli” diyorsun da, CHP’den ilk aday olduğun 2014 yılında düzenlediğin basın toplantısında da “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara’yı kazanacağız” açıklamasını yapmadın mı?

Hem de bu açıklamayı MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye “Ülkücü Hareket’e yabancı dar bir kadronun elinden çıkan politikalarla ‘CHP’yle özdeş parti’ suçlamalarına çanak tutan bir anlayış sergilenmiştir. İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP’yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız” içerikli mektubu yazdıktan 3 yıl sonra CHP’ye geçerek söylemedin mi?

Hangi geçmişten bahsediyorsun?

Hâlâ MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yazdığın o mektup adına kamuoyu önünde özür bekliyoruz. Ya da yine bir mektup yazabilirsin…

Çok parti değiştirenin geçmişi olmaz. Dört parti kapısı görmüş birinin hangi geçmişine bakacağız?

Mansur Yavaş, sen henüz Ankara Büyükşehir Belediyesine PKK’lı, DHKP-C’li almamış olabilirsin. Ama partin CHP her şart ve zeminde PKK’lılara, DHKP-C’lilere sahip çıkmıyor mu?

Mersin’deki CHP’li Belediye Başkanı, HDP’lileri müdür yapmadı mı?

İzmir’deki CHP’li Belediye Başkanı, HDP’lileri yönetime almadı mı, PKK’lıya ihale verdiği ortaya çıkmadı mı?

İstanbul’daki CHP’li Belediye Başkanı’nın HDP’lilere, terörist Demirtaş’a sahip çıkmadığı bir gün var mı?

Bunlar senin yoldaşın değil mi? Bunlarla çok mesut, mutlu pozlar veren sen değil misin?

Sen, 2010 yılında bi Mankurt oldun, bir daha da iflah olmadın. O yüzden bize CHP’deki Mankurt günlerini anlat…

Türkgün Gazetesi