Evlendirme Şirketi

 

Ülkemizde ikinci bir iş yapmak ya da emekli olduktan sonra ikinci bir işle hayata devam etmek sıkça rastlanan bir durumdur.

Öğretmenler emekli olduklarında, özel ders ve ya dersanelerde, mesleklerini, fiziki güçlerinin yettiği yere kadar devam ettirirler.

Uzun yıllar emniyet teşkilatında görev yapmış, polis ve polis müdürleri de emekliliklerinde güvenlik şirketlerinde tecrübe ve birikimlerinin gereği çalışmaya devam ederler.

Hâkim ve Savcılar emekli olduktan sonra avukatlık veya hukuk danışmanlığı yaparlar.

Doktorlar muayenehane açarlar.

İnsanımız emekli olduktan sonra, boş kalmamak ve para kazanmak için mesleklerine devam ederler.

Geleceği planlamak hoş ve doğru bir iştir. Yeter ki enerjiniz olsun.

Küçük bir büro tutup, emlakçılık yapan çok insan var.

Emekli maaşına ilave gelir elde etmek ya da boş kalmamak insanımızın istediği bir şeydir.

Bir gün yolun sonu göründüğünde emekli olacaksınız, emekli edileceksiniz. Şimdiden bir plan yapmakta fayda var.

Sadece kamu çalışanlarının değil, siyasetçilerinde emeklilikleri geldiğinde, boşta ve boşlukta kalmamaları lazım.

Kamu çalışanları, hizmetten veyahutta yaştan emekli olurlar, buna mukabil siyasetçiyi emekli eden halktır. Onun emeklilik evrakları sandıkla verilir.

Başbakan Davutoğlu'nun Şanlıurfa mitingindeki konuşması bana, AKP'li siyasetçilerin, emekli olduktan sonra yeni bir iş sektörü buldukları izlenimi verdi.

"Evlendirme şirketi"

Davutoğlu'nun "Önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız" demesi, sandıkta emekliliği yaklaşan AKP'li siyasetçilerin yeni bir kamu hizmeti keşfettiklerine ve emekliliklerinin ardından, başarılı bir şekilde bu işi yapacaklarına dair bir kanaate sahip oldum.

Elbette ki, miting alanında ve alenen söyledikleri bu çağrı, emekli olduklarında yapacakları işin alt yapısına uygun bir reklam mahiyeti de taşıyabilir.

Ayrıca her mesleğin bir sırrı vardır. Bu yüzden, miting alanında, erkeklere nasıl kız bulacaklarını, kızlara nasıl erkek bulacaklarını söylememiş olmaları da bu yüzden son derece doğaldır.

AKP'li siyasetçilerin emekli olduktan sonra başarılı olacaklarına inanıyorum.