ESKİ TÜRKİYE VE AKP NİN YENİ TÜRKİYESİ;

AKP li cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta seslendirdiği yeni Türkiye vurgusu ve beğenmediği eski Türkiye arasındaki farklar hayli fazla.

Eski Türkiye'de ne vardı, yeni Türkiye'de ne var. Eski Türkiye'de ne vardı, yeni Türkiye'de neler olacak, neler oluyor bir bakalım.

Eski Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletindi, yeni Türkiye'de tutanın elinde kalacak.

Eski Türkiye'de "Devlet Baba" algısı vardı, Devlet adamları ve yakınları baba şefkatinin temsilcisiydi, yeni Türkiye'de Devlet adamları şefkatten yoksun, yakınları vatandaşı tekmeliyor.

Eski Türkiye'de tarlanın bereketi vardı, çiftçinin sütü yoğurdu vardı, yeni Türkiye'de çiftçi perişan, kurban bayramlarında bile "angusların" himmetine kaldık.

Eski Türkiye'de adalet mülkün temeliydi, yeni Türkiye'de adaleti bulmak için herkes mumla arıyor.

Eski Türkiye'de yolsuzluklar cezalandırılırken, yeni Türkiye'de yolsuzluk yapanlar cezalandırıyor.

Eski Türkiye'de birlik bütünlük kardeşlik vardı, yeni Türkiye'de ayrışma, bölünme ve bölücülük var.

Eski Türkiye'de şehitlik kutsaldı, yeni Türkiye'de, şehit anası ile terörist anasının üzerinden şehitle teröristin "bilinçaltında" dengelenmesi var.

Eski Türkiye'de kutsal dinimiz İslam her şeyin üzerinde idi, yeni Türkiye'de siyaset dinin üzerine çıktı. Ayetlerle dalga geçen bakanlar, peygamberimiz efendimize dil uzatan bakanlar yeni Türkiye'ye el sallamaya devam ediyorlar.

Eski Türkiye'de dahi tartıştığımız eğitim sistemi, yeni Türkiye'de aranır hale geldi.

Eski Türkiye devlet geleneklerini binlerce yılın tecrübesiyle oluştururken, yeni Türkiye tek kişinin hırsı üzerine yürümekte.

Eski Türkiye'de devletimizin itibarı vardı, komşularımızda hatırımız, dosta güven düşmana saldığımız korku vardı, yeni Türkiye'de, ne devlet itibarımız nede komşularımızla sürdürüle bilir ilişkimiz kaldı.

Eski Türkiye'de cihana korku salan Türk ordusu, yeni Türkiye'de başına geçirilen çuvalla anılmakta.

Eski Türkiye'de binlerce yıldır gökyüzünü süsleyen şanlı bayrağımız, yeni Türkiye'de yerlerde sürünmekte.

Sözün sonu şu ki Türk milleti Başbakanın yeni dediği kirli Türkiye'yi sevmedi ve sevmeyecek.