Bende empati (duygudaşlık) kurdum;

class="ecxmsonormal">Ben AKP milletvekili olsaydım, kendi seçim bölgemde sıkıntılarını anlatan bir vatandaşa hakaret etmezdim. Öfkeme yenilerek yaptığım bir iş sonucu gösterdiğim kabalıktan dolayı sonradan özür dilerdim.

Bana suikast düzenlenecek diye çıkarttığım yaygaranın ardından, devletin en mahrem yerlerini Salı pazarına çevirttikten sonra, bu işin aslının olmadığını anlatır, yüce Türk milletinden özür dilerdim.

Ülkücüleri; itikat olarak zayıf bir topluluk gibi gören siyasi yoldaşlarımın, idam edilmek suretiyle şehit olan bir ülkücünün ailesine yazdığı mektubu siyasi rant (getirim) sağlamak için okuduğunda, döktüğüm göz yaşlarının sahte oluşundan dolayı ülkücü camiadan özür dilerdim.

Daha düne kadar, dağdaki teröristlerle kucaklaştıkları için söylemediğim laf kalmamışsa, ardından milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için sağda, solda her lafı söylemiş, ardından, ihtilal yasaları tarafından haksızlığa uğrayan bütün insanlar adına sadece Diyarbakır cezaevinde kalmış bir mahkum için empati yaparak çok üzülmüşsem, empati yaparken devlet adamlığı sorumluluğumu yerine getirememiş, kendimi şehit ailelerinin yerine koyamamışsam, tüm şehitlerden, gazilerden ve yakınlarından özür dilerdim.

Birde kendimle empati kurar, siyasi hayatım boyunca; yaptığım yanlışlardan, ileri kusur ve hatalarımdan dolayı pişmanlık duyardım. Siyaset hatırına kendimden başka herkese kötü demez, hakkı hak sahibine teslim ederdim. Kendimi doğru adam diye lanse edip, yalan söylemez, doğru insanların hukukunu ’da her yerde savunurdum. Birçok faniye nasip olmayacak mevki ve makamlara beni layık gören Türk milletinin hassasiyetlerine hürmet ederdim. Bu necip milleti baş tacı yapardım.

Kendimle kurduğum empatide, kendi kusur ve kabahatlerimi görür, bunları yaptığımdan dolayı kendimden özür dilerdim. Eğer bunu yapacak inancım ve yüreğim varsa.

İrfan TOPÇU

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.