Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, Anadolu Ajansı (AA) Enerji Masası'nda enerji sektörüne ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye’nin eski sisteminin son Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın ülke enerji politikalarına yepyeni bir vizyon kazandırdığını ifade eden Çeçen, "Milli Enerji ve Maden Politikası"nın o dönemde hayata geçtiğini hatırlattı.

Çeçen, yeni dönemde istikrar ortamının daha da perçinlendiğini ve Türkiye’nin uluslararası enerji piyasalarında oyun kurucu olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Türkiye'nin enerji politikalarına önemli katkılar sunduğunu ve sektörün gelişimine ön ayak olan pek çok projede bizzat yer aldığını anlatan Çeçen, şunları söyledi:

"Bakanımızın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında daha önce üstlendiği önemli vazifelerin ve değerli tecrübelerinin bizlere gelecek dönemde hayata geçecek çalışmalar için yol gösterici olacağına ve hızlı bir şekilde yol alınmasını sağlayacağına inanıyoruz. Yeni dönemde bir yandan enerjide dijital dönüşümü tamamlayacağız, bir yanda da yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretimimizdeki ağırlığını daha da artıracağız. Bu sayede Türkiye enerjide kendisine her geçen yıl daha da fazla yetebilen, hatta kendi yenilenebilir kaynaklarından ürettiği enerjiyi ihraç edebilen bir ülke haline gelecek. Dağıtım sektörü özelinde önümüzdeki dönemde akıllı şebeke altyapısı tamamlanacak, enerjiyi verimli kullanmak adına gerek hanelerde, gerekse iş yerlerinde ciddi uygulamalar hayata geçirilecek."