Borçluya göre dağılıma bakıldığında, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmalarının 189 milyon ABD doları, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 43 milyon ABD doları azaldığı kaydedildi. Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 262 milyon ABD doları azalırken, tahvil stoku ise 3,4 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 478 milyon ABD doları arttığı, tahvil stokunun ise 5,7 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleştiği tespit edildi.

Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, 2015 yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 389 milyon ABD doları azalışla 14,5 milyar ABD doları; finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 600 milyon ABD doları artışla göstererek 2,6 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.

Alacaklıya göre dağılım incelendiğinde, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, Ocak sonu itibarıyla özel alacaklılara olan borcun bir önceki yıl sonuna göre 164 milyon ABD doları; kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise özel alacaklılara olan borcun bir önceki yıl sonuna göre 344 milyon ABD doları arttığı kaydedildi.

Döviz kompozisyonuna bakıldığında, 195,6 milyar ABD doları tutarındaki uzun vadeli kredi borcunun yüzde 59,7'sinin ABD doları, yüzde 33,2'sinin Euro, yüzde 5'inin Türk Lirası ve yüzde 2,1'inin ise diğer döviz cinslerinden oluştuğu ve 20,7 milyar ABD doları tutarındaki kısa vadeli kredi borcunun da yüzde 53,6'sının ABD doları, yüzde 28,3'ünün Euro, yüzde 17,8'inin Türk lirası ve yüzde 0,3'ünün ise diğer döviz cinslerinden oluştuğu belirlendi.

Sektör dağılımı incelendiğinde, Ocak sonu itibarıyla, 195,6 milyar ABD doları tutarındaki uzun vadeli toplam kredi borcunun yüzde 53,3'ünü finansal kuruluşların, yüzde 46,7'sini ise finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu. Aynı dönemde, kısa vadeli toplam kredi borcunun ise yüzde 86,7'sini finansal kuruluşların 18 milyar ABD doları tutarındaki borcu oluşturdu.

Özel sektörün yurtdışından sağladığı toplam kredi borcu, Ocak sonu itibarıyla kalan vadeye göre incelendiğinde, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplam 70,6 milyar ABD doları tutarında olduğu da görüldü.