İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "15 Temmuz'dan bu yana geçen bir yıl gösterdi ki; Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var. Bu kararıyla ölümü göze alacak cesareti var. Ve geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var." ifadelerini kullandı.

Çağlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "15 Temmuz'dan bu yana geçen bir yıl gösterdi ki; Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var." değerlendirmesinde bulundu.

Bu kararıyla ölümü göze alacak cesaretinin de olduğunu vurgulayan Çağlar, geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri de olduğunu dile getirdi.

Çağlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde şehit ve gazileri bir kez daha minnet ve saygıyla andığını bildirdi.

Türk halkının Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbesini tarihe geçecek bir toplumsal direnişle püskürttüğünü anımsatan Çağlar, geçen bir yılda bu direnişin ekonomi cephesinde üretim ve istihdam seferberliğiyle ciddi bir destek bulduğunu, ekonomide göstergelerin iyiye gitmesiyle hainlere ve işbirlikçilerine en güzel cevabın verildiğinin altını çizdi.

-"Dengeleri değiştirmeye çalışmak eskisi kadar kolay değil"

İTO Başkanı Çağlar, ülkenin ve milletin o gece bir uçurumun kenarından dönüşüne şahitlik ettiklerini bildirdi.

Çağlar, ülkeyi o uçurumun kenarından çekip alanın milletin iradesi, o iradeyi bayrak yapanın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı ve tavizsiz duruşu olduğunu hatırlattı.

Çağlar, "O gece bir olduk, birlik olduk akıntıya karşı durduk ve bir milletin esaret zincirlerini parçalayışına tanık olduk." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 15 Temmuz'dan bu yana geçen bir yılda ekonomide başarılı bir sınav verdiğine değinen Çağlar, şunları kaydetti:

"Dış dünyanın bu olanlara karşı takındığı duyarsızlığa ve yalan yanlış enformasyona rağmen artık herkes biliyor ki; Türkiye'de dengeleri değiştirmeye çalışmak eskisi kadar kolay değil. Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen 5. ülkesi oldu. Fitch, Türkiye için yüzde 2,3 olan büyüme tahminini yüzde 4,7'ye revize etti. İstanbul'da ilk altı ayda 2 bin 1'i yabancı sermayeli toplam 25 bin 525 yeni firma kuruldu. Arka arkaya sekiz aydır ihracatta artış var. BIST 100 Endeksi 15 Temmuz'dan bu yana 82 binden 105 bin puana çıktı. Sadece bu önemli veriler bile verilen mücadelenin başarısını ortaya koyuyor."