İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul halkına bu sene pideyi 1 lira 80 kuruştan satmaya karar verdiklerini söyledi.

Yılmaz, Bakırköy'deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde yaptığı açıklamada, kendilerine bağlı 961 fırın olduğunu dile getirdi.

350 gram pideyi 1 lira 80 kuruşa satacaklarını, bu konuda denetimlerin de yapılacağını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

''İstanbul Ticaret Odasına bağlı olan fırıncıların pide ve ekmek fiyatlarında istedikleri fiyata satma hakkına sahipler. Özel lüks denilen pideleri 2 lira, 2,5 lira gibi rakamlarla satıyorlar. Bizim fırınlarımızın pide fiyatı kilogramı 5 lira 15 kuruş ama diğerlerinde 7 lirayı geçen fiyatlarla karşı karşıyasınız. Birliğe bağlı fırınlarda 1 lira 80 kuruş, yanındaki ticaret odasına bağlı olan bir fırında eğer 2 lira 2,5 lira görürseniz onlara esnaf demeyin, onlar tüccardır.''

İstanbul halkına bu sene de pideyi 1 lira 80 kuruşa satmaya karar verdiklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"350 gram sade pide 1 lira 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtalı pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 lira, 1 kilogram susamlı yumurtalı pide 6 lira. Geçen sene 1,5 liraydı, 50 gram arttırdık, 30 kuruş da ekleme yaptık. Kilogram fiyatında değişiklik yok ama gramajında değişiklik yaptık. Türkiye Fırıncılar Federasyonunun zam açıklama yetkisi yoktur. Zammı birlikler yapar. Birileri televizyona çıkmak için söylüyorlar. Bugün işte açıklıyoruz, zam yapmadık.''