Altının gram fiyatı, dünkü hızlı düşüşünün ardından bugün 123 lira seviyelerinde dengelendi.

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından piyasalardaki şok etkisinin dün hafiflemesi ile gram altın yüzde 2,04 değer kaybederek günü 121,9 liradan tamamlamıştı.

Bugün dolar kurundaki değer kayıplarına karşın ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle toparlayan altının gram fiyatı, saat 10.10 itibarıyla 123 lira seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise yüzde 0,8'lik artışla dünkü kayıplarını telafi etti ve şu dakikalarda 1.323 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalarda oluşan panik havasının, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentileri ile dağılmaya başladığını, buna karşın varlık fiyatlarında dengelenmeden bahsetmek için henüz erken olduğunu ifade ediyor.

Bugün Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini vurgulayan analistler, Almanya'da enflasyon ve ABD'de kişisel gelirler başta olmak üzere açıklanacak verilerin de izlenmesi gerektiğini dile getiriyor.

"Bayram tatili nedeniyle altın bozduran yatırımcı sayısının arttı"
AA Finanas Analisti İslam Memiş, yurt içinde bayram tatili nedeniyle altın bozduran yatırımcı sayısının arttığını ifade ediyor. Altın fiyatının son dönemdeki yükselişinin yatırımcısını sevindirdiğine değinen Memiş, uzun bayram tatili öncesine denk gelen fiyatlardaki yükselişin, yatırımcılar tarafından fırsat olarak değerlendirildiğini kaydediyor.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 202 lira, Cumhuriyet altın ise 822 liradan satılıyor.