ARTVİN'in merkez ile Borçka ve Murgul ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Kent merkezinde dün etkili olmaya başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı il merkezinde 20 santimetreye ulaştı, yüksek kesimde ise 50 santimetreyi aştı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle il merkezi ile Borçka ve Murgul ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde il genelinde izinli sayılacağı açıklandı. Çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Kar yağışının devam ettiği Artvin'de valilik önündeki bir ağaç, üzerinde biriken karın ağırlığına dayanamadı, yanında duran 08 AH 909 plakalı resmi bir aracın üzerine devrildi. Aracın kaportasında hafif hasar meydana geldi.

Van'da okullara kar tatili

VAN Hakkari ve Bitlis'te 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Araçlar kara gömülürken 1009 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle Van genelinde okullar da tatil edildi.

Van'da dünden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Van il merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi aştı. Birçok araç yollarda mahsur kalıp, kara gömülürükken, vatandaşlar kar ve tipide yürüyerek evlerine ulaşabildi. Van'da 756 mahallenin yolu da kardan dolayı ulaşıma kapandı. Kent genelinde okullar bir gün süreyle tatil edilirken, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve özürlülere idari izin verildi.

BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bu arada, karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bitlis'te ise kar 183 köyün yolunu ulaşıma kapattı. Güroymak İlçesi'nin tamamında, Ahlat İlçesi'nde ise taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi. Hakkari'de ise 20 köy ile 50 mezranın ulaşımı kesildi. İl Özel İdaresi ve belediye karla mücadele ekipleri yolları açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Samsun'da eğitime kar molası

SAMSUN'un Alaçam, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yüksek kesimlerde bulunan bazı köy okullarında eğitime 1 gün ara verildi.

Samsun'da iki gündür yüksek bölgelerde etkili olan kar yağışı ilçelerdeki eğitim ve öğretimi de olumsuz etkiledi. İlgili İlçe Kaymakamlıklarının aldıkları karar doğrultusunda Alaçam İlçesi'nde Kızlan Ortaokulu ve İlkokulu, Pelitbükü, Umutlu, Örenli, Yoğunpelit, Hasırlık İlkokulu, Harmancık İlkokulu; Salıpazarı İlçesi'nde Tahnal ve Konakören İlk ve Ortaokulu; Terme İlçesi'nde Ambartepe Çok Programlı Lisesi, Ambartepe İlkokulu, Ambartepe Ortaokulu'nda eğitime bugün ara verildi.