Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerdeki kar tatilleri devam ediyor. İşte okulların tatil olduğu iller ve ilçeler;

ŞIRNAK VALİLİĞİ KAR TATİLİ AÇIKLAMASI YAPTI

Şırnak Valiliği, etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 05.01.2016 tarihinde (Salı günü) eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

ADIYAMAN'DA OKULLAR 1 GÜN SÜREYLE TATİL

Adıyaman Valiliği, Adıyaman merkez ve tüm ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Adıyaman Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulunun, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bir gün (Salı) tatil ettiğini açıkladı. Okulların tüm il genelinde tatil edildiği açıklandı. Kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle okulların tatil edilmesi kararına en çok öğrenciler sevindi.
KAHRAMANMARAŞ'TA OKULLARA KAR TATİLİ
Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde okulların 5 Ocak 2016 Salı günü tatil edilmesine karar verildi. Böylece; Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü'nde eğitime kar nedeniyle 1 gün süreyle ara verildi.

ELAZIĞ'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı. Kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği, gece boyunca soğuk nedeniyle yaygın bir buzlanma gerçekleşeceği şeklinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden bilgi aldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, "Yaptığımız toplantı neticesinde ilimiz genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızın 1 gün süreyle eğitimine ara verilmesine karar verilmiştir. Daha sonra Çarşamba günkü durum ise yarın öğleden sonraki alacağımız yeni verilere göre yeniden değerlendirilecek ve Çarşamba günü okullarla ilgili eğitimin devam edip etmeyeceği hususuna yarın karar vereceğiz" dedi.

SİİRT'TE 'TAŞIMALI EĞİTİME' TATİL

Siirt'te ulaşımda sıkıntı çekilen köy okulları ve taşımalı eğitim yapılan yerlerde okullar bir günlüğünü tatil edilirken, engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak. Siirt Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yapılan açıklamada, ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı "köy okulları" ile "taşımalı eğitim" kapsamındaki öğrenciler ile hamile ve engelli personelin 5 Ocak 2016 tarihinde bir gün süreyle idari izinli sayılacağı açıklandı.

KİLİS'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kilis'te kar ve dondurucu soğuklar nedeniyle okulların bir gün süre ile tatil edildiği bildirildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün izinli sayılacağı bildirildi. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklama ile Kilis'teki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların tatil edildiği belirtilen açıklamada, "İlimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle, öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü, bir gün süre ile tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün bir gün süre ile idari izinli sayılacağı duyuruldu.

MUT'TA 5 OKULA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

Mersin'in Mut ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 okul yarın için tatil edildi. Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan ilçeye bağlı Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu Mahallesi'nde bulunan okulların yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 1 günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

HAKKARİ'DE OKULLAR BİR GÜN SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Hakkari'de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Hakkari merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde okulların 05.01.2016 Salı günü tatil edildiği açıklandı.

İSLAHİYE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Son 4 yıldır ilk kez kar yağışının olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi. Kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle İslahiye ilçe merkezi ve mahallelerdeki okullara 5 Ocak Salı günü bir gün ara verildiği duyuruldu. Yaklaşık 4 yıl sonra etkili bir şekilde yağan kar nedeniyle okulların tatil edildiği duyurusu ise belediye hoparlöründen yapıldı. Öte yandan, mevsimin en soğuk günlerini yaşayan İslahiye'de termometreler ise -9 dereceyi gösterdi.

GÜMÜŞHANE'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışının ardından 5 Ocak Salı günü il genelindeki tüm okullara tatil verilirken, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.