ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Namık Kemal Ortaokulu özel eğitim sınıfındaki down sendromlu öğrenciler, Engelliler Haftası için hazırladıkları dans koreografilerinin sunumu gerçekleştirdi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen programda sahne alan down sendromlu öğrenciler, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık 8 aydır koreografileri çalışan öğrenciler, tango, harmandalı, kaşık oyunu gösterileri ile darbuka solo performanslarını alışveriş merkezindeki vatandaşlara sundu. Yaşları 14 ila 18 arasındaki öğrencilerden Tolga Demirci ve Hilal Aydoğdu tango, Tolga Demirel darbuka ve Ahmet Göğce de kaşık oyunu sergiledi.

Okul müdürü Enes Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, down sendromlu öğrencilerin müziği çok sevdikleri için Engelliler Haftası'nda böyle bir etkinlik yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Engellerin engellileri destekleyerek aşılabileceğini dile getiren Günay, "Gördüğünüz gibi çok güzel bir kaşık oyunu izledik. Profesyonel bir dansçı gibi Ahmet bütün salonu coşturdu. O halde engelleri aşmanın yolu, onlara gereken desteği vermekten geçiyor. Bizlere bu anlamda destek veren hem okulumuz öğrencilerine hem de il bazında yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Program, okulun Çanakkale şehitleri için hazırladığı "Mehmetlerin Destanı" adlı rap tarzındaki şarkının söylenmesiyle son buldu.