IĞDIR (AA) - Iğdır'da ortaokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere moral desteği amacıyla mektup ve şiir yazdı.

Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce Köyü Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri öncülüğünde ellerinde Türk bayrakları ve "Afrin'deki askerlerimize Iğdır'dan selam" yazılı pankartla köylerindeki jandarma karakoluna kadar yürüdü.

10. Yıl Marşı söyleyerek Güllüce Jandarma Karakolu önüne gelen öğrenciler, Afrin'deki Mehmetçik için yazdıkları şiirleri hep bir ağızdan okuyarak asker selamı verdi.

Öğrencilerden Pınar Kayacan, Türk bayrağını öpüp anlına koyarak karakol komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Kuytu'ya teslim etti.

Daha sonra öğrenciler, karakolun yemekhanesinde kendilerini ağırlayan askerlere Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e moral vermek amacıyla yazdıkları mektup ve şiirleri Afrin'e gönderilmek üzere verdi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kutay Bekleyen, öğrencilere verdikleri manevi destekten dolayı teşekkür ederek, manevi desteğin her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

Güllüce Köyü Ortaokulu Müdürü Cafer Tayyar Zor da öğrencilerin Afrin'deki Mehmetçiklere gönderilmek üzere yazdıkları mektupları kendilerine getirdiklerini anlattı.

Kendilerinin de çocukların isteklerini kırmadıklarını dile getiren Zor, "Çocuklarımız, Afrin'deki askerlerimizin zaferlerini heyecanla bekleyerek okula geliyor. Çocuklarımızın bu denli duyarlı olması bizleri çok mutlu etti. Afrin'deki askerimizin Allah yardımcısı olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.