Suriye'de Esad rejiminin yanında savaşan Rusya'ya ABD'de uyarı gibi bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığ Sözcüsü Kirby düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki iş savaş konusunda açıklamalarda bulundu.

Kirby, konuşmasında Rusya'nın terör unsurlarının ilgisini çekebileceği değerlendirmesinde bulundu. Rusya'yı Esad rejimi üzerinde etkisini kullanma çağrısında bulunan ABD sözcüsü , "Bunu gizlemiyoruz. Daha önce bunu konuştuk. Rusya olumlu bir şekilde Esad üzerindeki etkisini kullanmazsa bunun kendileri ve bölge için sonuçları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kirby, Suriye'deki bu durumun böyle devam etmesiyle mülteci krizinin daha da fazla büyüyeceğini belirtti. Kirby, savaşın devam etmesi durumunda ise bölgeye daha fazla teröristin gelebileceğini söyledi. Kirby açıklamasında, "Rusya da muhtemel terör unsurlarının ilgisini çekebilir." ifadesini kullandı.

Öte yandan Kirby, Rusya'ya Suriye'de ateşkesin tam anlamıyla uygulanması, insani yardımların ulaştırılması ve diplomatik görüşmelerin sağlanması konusunda kendilerine yardım etmesi çağrısında bulundu.