Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Washington'da gerçekleşen görüşmeye ilişkin, ABD basınında çeşitli iddialar yer aldı. Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde, Trump'ın Lavrov'la bazı 'çok gizli' bilgileri paylaştığı ileri sürüldü.

Geçen hafta çarşamba günü Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmede Trump’ın Lavrov’a "uçak kabinlerinde dizüstü bilgisayar kullanma yasağı ile bağlantılı terör örgütü terör örgütü DEAŞ tehdidine yönelik detayları" aktardığı öne sürüldü. Bu esnada ABD Başkanı’nın bilgilerin hangi kentte toplandığını da dile getirdiği bildirildi. Haberde ABD’li yetkililerin gazeteden "söz konusu DEAŞ tehdidinin ayrıntılarının yayımlanmamasını rica ettikleri" ifade edildi.

Gazeteye demeç veren ABD hükümet temsilcisi, müttefik ülkenin bu bilgilerin Rusya’ya aktarılmasına izin vermediğini de aktardı. İsminin gizli kalmasını isteyen yetkili Trump’ın, Beyaz Saray’daki görüşmede Lavrov'a eşlik eden Rus Büyükelçi Sergey Kislyak’a ise "müttefiklerimizlerimizle paylaştıklarımızdan çok daha fazla bilgi verdi" diye konuştu.

BEYAZ SARAY YALANLADI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Başkan Trump ile Lavrov arasındaki görüşmede, terörizm karşısındaki ortak çaba ve bu bağlamdaki birçok konu konuşuldu fakat kaynaklar, askeri operasyonlar ve yöntemler hakkında konuşulmadı" dedi. ​Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster, iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, "Ben de odadaydım ve böyle bir şey olmadı" dedi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la 'IŞİD hakkında son derece gizli bilgiler paylaştığını' yazan Washington Post'un bu iddiasını 'uydurma' olarak nitelendirdi.

TRUMP ARTARDA İKİ TWEET ATTI

Trump bu yalanlamadan birkaç saat sonra Twitter'dan "Uçuş güvenliği ve terörizme dair gerçekleri Beyaz Saray'daki açık buluşmada paylaşmak istedim. İnsani nedenler ve artı Rusya'nın DEAŞ ve terörizme karşı hava saldırılarını geliştirmesini istiyorum" yazarak iddiaları doğrulamış oldu.