Türkmen milletvekilleri, Telafer'in önümüzdeki günlerde tamamen kurtulacağını, koruma görevini de bölge halkının üstleneceğini belirtti.

Milletvekilleri, başkent Bağdat'taki meclis binasında devam eden Telafer operasyonuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Türkmen milletvekilleri adına konuşan milletvekili Abbas Beyati, terör örgütü DEAŞ'ın ilçede yaptıklarına dair, "DEAŞ, Telafer'de hiçbir mezhep ayırımı gözetmeksizin herkesi katletti ve orada çok kan akıttı." dedi.

Telafer'in Türkmen bölgesi olduğu ve stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Beyati, bölgenin kurtarılmasının Musul'un güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

"Telafer'i, Telaferliler koruyacak"

Telafer'in Türkmen kimliğine dikkati çeken Beyati, "Telafer, Irak'ın en büyük ilçesidir ve Türkmen yurdudur" diyerek ilçenin kurtarılmasının ardından "il" yapılması gerektiğini kaydetti.

Türkmen vekil, "ilçenin bir an önce kurtarılması, sivillerin çıkışı için güvenli koridorların oluşturulması ve operasyonlar sırasında evini terk edenler için kalacak yer ve yiyecek imkanının sunulmasını" çağrısında bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Telafer yakında vatan kucağına dönecek ve orada Irak bayrağı dalgalanacak. Telafer'i Telaferliler koruyacak ve oradaki toprak kontrolünü de onlar sağlayacak."

Türkmen milletvekili ve Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hasan Turan da "Başbakan ve hükümete olan güvenimiz tamdır. Sivillere karşı ülke ve uluslararası yasalara aykırı hiçbir ihlalin yaşanmaması için bize söz verildi." ifadelerini kullandı.