Beşşar Esed rejiminin kuşattığı ve ateşkesi yoğun şekilde ihlal ettiği Humus'taki Vaer semtinden tahliye edilecek askeri muhaliflerin ve sivillerin yer aldığı dördüncü kafile hareket etti.
 Humus ilinin merkezindeki Vaer semtinden çıkan 2 bin 538 kişilik kafile, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen, Halep'in kuzeydoğu kırsalında yer alan Cerablus'taki Zoğara Sığınmacı Kampı'na doğru yola çıktı.

 Vaer'den 55 otobüsle hareket eden kafilede 733 kadın, 871 çocuğun yanı sıra 55 hasta ve 12 yaralı bulunuyor.

 Konvoya, yaralı ve hastaları taşıyan Suriye Kızılayına ait 12 ambulansın yanı sıra eşyaları taşıyan kamyonlar da eşlik ediyor.

 Vaer semtinden mart ayında başlayan tahliyeler kapsamında aileler, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçmişti. İlk iki kafile Türkiye sınırında yer alan Cerablus ilçesindeki kamplara götürülürken, üçüncü kafiledeki aileler İdlib kırsalındaki geçici barınma merkezlerine yerleştirilmişti.

 - Vaer'den yaklaşık 6 bin 500 kişi daha çıkarılacak

 Humus'taki yerel koordinasyon konseyinden alınan bilgilere göre, semtten güvenli bölgelere çıkmak için 22 bin kişi başvuru yapmış ancak rejim, 15 bin başvuruyu kabul etmişti.

 Başvurusu kabul edilmeyenlerin rejim bölgelerine dağıtılacağı bildirilmişti.

 Vaer'den şu ana kadar yaklaşık 8 bin 500 kişi tahliye edilirken gelecek haftalarda 6 bin 500 kişinin daha kuşatmadan çıkartılması öngörülüyor. Bölgeden çıkacak kişiler çoğunlukla kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşuyor.