KUVEYT (AA) - Kuveyt yönetiminin Yemenli 2 kuruluş ile 11 kişiyi terör listesine aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) sonra Kuveyt de Yemen'le ilgili terör listesini açıkladı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın, dışişleri bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, Kuveyt'teki Terörle Mücadele Komisyonu'nun, Yemen'de faaliyet gösteren 2 kuruluş ile bu ülke vatandaşı 11 kişiyi "Yemen El-Kaidesi ile DEAŞ'a maddi destek sağladıkları" gerekçesiyle terör listesine aldığı belirtildi.

Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezi'nin kararıyla terör listesine alınan 2 kurumun Yemen'de faaliyet gösteren "Rahmet Hayır Kuruluşu" ve "Hayır Süpermarket" olduğu aktarılan haberde, 11 Yemen vatandaşının isimleri ise "Nayif Salih Salim el-Keysi, Haşim Muhsen Ayderus, Abdulvehab Muhammed Abdulvehab el-Hamkan, Nişvan el-Adni, Halid Abdullah Salih el-Mirdefi, Seyfurrab Salim el-Hişi, Adil Abdo Fari Osman ez-Zebhani, Rıdvan Kanan, Vail Nişvan el-Yafii, Halid Said Gabiş el-Abidi ve Bilal Ali el-Vef" şeklinde açıklandı.

Merkezi Riyad'da bulunan Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezi'nin üye ülkelerinden Bahreyn ve Katar da yaptıkları açıklamalarla "adı geçen kişi ve kurumların kendi ülkelerinde de terör listesine alındığını" duyurmuştu.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 6 üyesi olan Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Umman, geçen mayıs ayında imzaladıkları anlaşmalarla Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezi'ne üye olmuştu.

Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezi'nin Suudi Arabistan ve ABD ile ortak çalışma yürüttüğü, diğer üye ülkelerin ise merkeze destek sağladığı kaydedildi.

- Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezi

Uluslararası Terörün Finansmanı ile Mücadele Merkezi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 21 Mayıs'taki Riyad ziyareti sırasında düzenlenen "ABD-Körfez Ülkeleri Zirvesi"nde imzalanan anlaşma ile oluşturuldu.

Terör örgütlerinin, uluslararası arenada elde ettiği finans desteğinin engellenmesini amaçlayan merkez, çalışmalarını Riyad'da yürütüyor.

Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Başkanlığı ile ABD Hazine Bakanlığının liderlik ettiği merkeze, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 6 ülkesi olan Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Umman da üye olarak destek veriyor.