DOHA (AA) - Katar Hükümet İrtibat Bürosu Başkanı Şeyh Seyf bin Ahmed Al Sani, ülkesine karşı kirli bir kampanya yürütüldüğünü, ancak Katar'ın "kolay lokma" olmadığını belirtti.

Şeyh Seyf, Twitter üzerinden Arapça ve İngilizce paylaştığı iletilerde, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın Katar'a uyguladığı ambargoyu eleştirdi.

"Kirli kampanya, asılsız iddialar, yasa dışı ve adil olmayan ambargo, ardından da gizli belgelerin sızdırılması (2013 Riyad Anlaşması ve 2014 Tamamlayıcı Anlaşması). Ne var ki Katar, kolay lokma değil, basit bir hedef de değil. Halklar cahil hiç değil." ifadelerini kullanan Şeyh Seyf, ülkesinin ambargo karşısında dayanıklı olduğunu vurguladı.

Başbakana bağlı olan Hükümet İrtibat Bürosu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin talimatıyla 16 Haziran 2015'te kurulmuştu.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.