KUDÜS (AA) - ENES CANLI / ESAT FIRAT - Filistinli Eşref Manasıra (42), sabah saatlerinde evinden çıktığı Mescid-i Aksa yolunda karşılaştığı İsrail engellerini aşarak, Harem-i Şerif'te cuma namazı kılmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Manasıra, cuma namazından sonra İsrail'in aldığı yoğun güvenlik önlemleri ve Mescid-i Aksa için uyguladığı 50 yaş sınırının ardından hayalet kente dönen işgal altındaki Doğu Kudüs'te, Sahire Kapısı'ndan çıkarken AA muhabirine konuştu.

Cumayı Mescid-i Aksa'da kılabildiği için sevinç gözyaşlarını tutmakta zorlanan Manasıra, şunları kaydetti:

"Çok mutluyum, inşallah ikindi namazını da Aksa'da kılmaya çalışacağım. Sabah 10.30'dan beri tüm kapılarda girmek için uğraşıyorum. Kontrol noktaları, askerler hepsini aştım. Dün gece kendime yarın Mescid-i Aksa'da namaz kılmam lazım dedim ve tüm zorluklara rağmen çok şükür kıldım. Orada dikilmişler ama bizden korkanlar onlar. Namaz kılmak istiyordum ve kıldım."

-İsrail'in güvenlik önlemleri Kudüs'ü hayalet şehre çevirdi

Mescid-i Aksa'da namaz kılanların Eski Şehir bölgesini terk etmesinin ardından, İsrail güçleri kontrol noktalarında beklemeye devam etti ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini engelledi.

Namaz kılanların da ayrılmasıyla işgal altındaki Doğu Kudüs hayalet şehri andırdı.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, bugün için 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmeyeceği, kadınların girişine ise kısıtlama getirilmediği belirtilmişti.

Açıklamada, Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin içinde ve dışında ek polis güçlerinin konuşlandırıldığı, bu bölgenin etrafındaki bazı yolların da kapatılacağı kaydedilmişti.